Greitas kavos tortas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Dabar jums nebereikia eiti į kavines ir restoranus, kad galėtumėte mėgautis skaniu desertu. Šiandien papasakosiu, kaip greitai pasigaminti kavos tortą, kad skonis būtų panašus į tiramisu. Paprasta, greita ir skanu! Kiekvienas, išbandęs šį desertą, pradės jūsų prašyti recepto, kaip pasigaminti šį skanų, kvapnų kavos tortą. Jei skubate ir turite ribotą laiką, tai puikus pasirinkimas šventiniam kepimui. Beveik visus produktus rasite savo šaldytuve. Gero apetito!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras 2,5%0.5 stiklinės (100 ml)
-
Tirpi kava4 arbatiniai šaukšteliai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus1 stiklinė
-
Sviestas100 gramų
-
Miltai1 stiklinė (130 gramų)
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Actas3~4 arbatiniai šaukšteliai
-
Grietinė200 mililitrų
-
Cukrus3~4 šaukštai (kremui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Likus 20 minučių iki pyrago kepimo pradžios į kambario temperatūros kefyrą įpilti tirpios kavos, išmaišyti. Reikia laiko, kol ji ištirps.
-
2. Du kiaušinius išplakite į purias putas, tada suberkite cukrų ir dideliu greičiu maišykite, kol cukrus ištirps.
-
Reklama
-
3. Sviestas turi būti minkštas, šiek tiek ištirpęs. Dedame į dubenį su kiaušiniais, taip pat supilame kefyrą, kuriame kava jau ištirpo. Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
-
4. Persijotus miltus sumaišykite su gautu mišiniu. Maišykite iki vienalytės masės.
-
Reklama
-
5. Kad pyragas būtų sodrus, į tešlą įberkite arbatinį šaukštelį sodos, ją užgesinus 9% actu (apie 3-4 arbatinius šaukštelius). Išmaišykite.
-
6. Dabar galite pasiimti kepimo indą. Dugną ir šonus patepkite aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 160-170 laipsnių ir kepkite 50-60 minučių.
-
Reklama
-
7. Iškepus pyragą plastikine ar medine mentele atsargiai išimkite iš formos, pastatykite atvėsti.
-
8. Kremui paruošti 1-1,5 šaukšto tirpios kavos sumaišykite su grietine. Kad kava ištirptų grietinėje, užtrunka apie 20 minučių. Iš karto įberkite 3-4 šaukštus cukraus arba cukraus pudros.
-
Reklama
-
9. Atvėsusį pyragą perpjaukite į 2 dalis, kiekvieną dalį įpjovos pusėje pamirkykite kremu. Po 15 minučių pakartokite procedūrą, taip pyragas bus sultingesnis.
-
10. Sujungiame pyrago dalis, ant viršaus užpilame likusį kremą. Papuošti galite tarkuotu šokoladu, riešutais ar smulkiai pjaustytais džiovintais vaisiais.
-
Reklama
-
11. Kelioms valandoms (arba geriau nakčiai) padėkite tortą į šaldytuvą. Biskvitai prisitrauks kremo, taip pat bus lengviau jį pjaustyti. Jūsų tobulas desertas yra paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama