Cepelinai su spirgučiais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Patiekalas sotus ir labai skanus. Pamirškite apie papildomas kalorijas ir tiesiog mėgaukitės neįtikėtinai skaniais cepelinais! Štai receptas, kaip pasigaminti cepelinus namuose. Tradicinis lietuviškas patiekalas tikrai pradžiugins savo neprilygstamu skoniu. Cepelinams ruošti naudojau šiuos ingredientus: bulves, kiaulienos faršą, svogūnus, česnaką, vandenį, šoninę ir augalinį aliejų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Česnakai3 skiltelės
-
Šoninė50 gramų
-
Malta kiauliena600 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Svogūnai2~3 vnt
-
Vanduo2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą su česnakais ir svogūnais sumalkite.
-
2. Nulupkite bulves ir sutarkuokite per virtuvinį kombainą arba tarkavimo mašina.
-
Reklama
-
3. Sutarkuotas bulves reikia išspausti naudojant marlę.
-
4. Turėtų būti šešios panašios talpyklos su bulvėmis.
-
Reklama
-
5. Dabar sudėkite visas bulves į gilų indą. Užvirinkite pasūdytą vandenį ir nuolat maišydami supilkite į bulves.
-
6. Į bulves įberkite druskos pagal skonį. Masė gaunasi plastiška, bet visai ne skysta.
-
Reklama
-
7. Išgriebkite dalį bulvių, padarykite blynelį ir dėkite maltos mėsos įdarą.
-
8. Suformuokite cepeliną.
-
Reklama
-
9. Virkite cepelinus pasūdytame vandenyje 40-45 minutes.
-
10. Kol cepelinai verda, saulėgrąžų aliejuje apkepkite šoninės gabalėlius ir smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
11. Išvirusius cepelinus patiekite su spirgučiais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama