Cepelinai su spirgučiais

Cepelinai su spirgučiais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Patiekalas sotus ir labai skanus. Pamirškite apie papildomas kalorijas ir tiesiog mėgaukitės neįtikėtinai skaniais cepelinais! Štai receptas, kaip pasigaminti cepelinus namuose. Tradicinis lietuviškas patiekalas tikrai pradžiugins savo neprilygstamu skoniu. Cepelinams ruošti naudojau šiuos ingredientus: bulves, kiaulienos faršą, svogūnus, česnaką, vandenį, šoninę ir augalinį aliejų.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Šoninė
    50 gramų
  • Malta kiauliena
    600 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Svogūnai
    2~3 vnt
  • Vanduo
    2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą su česnakais ir svogūnais sumalkite.
    1. Mėsą su česnakais ir svogūnais sumalkite.
  • Nulupkite bulves ir sutarkuokite per virtuvinį kombainą arba tarkavimo mašina.
    2. Nulupkite bulves ir sutarkuokite per virtuvinį kombainą arba tarkavimo mašina.
  • Reklama
  • Sutarkuotas bulves reikia išspausti naudojant marlę.
    3. Sutarkuotas bulves reikia išspausti naudojant marlę.
  • Turėtų būti šešios panašios talpyklos su bulvėmis.
    4. Turėtų būti šešios panašios talpyklos su bulvėmis.
  • Reklama
  • Dabar sudėkite visas bulves į gilų indą. Užvirinkite pasūdytą vandenį ir nuolat maišydami supilkite į bulves.
    5. Dabar sudėkite visas bulves į gilų indą. Užvirinkite pasūdytą vandenį ir nuolat maišydami supilkite į bulves.
  • Į bulves įberkite druskos pagal skonį. Masė gaunasi plastiška, bet visai ne skysta.
    6. Į bulves įberkite druskos pagal skonį. Masė gaunasi plastiška, bet visai ne skysta.
  • Reklama
  • Išgriebkite dalį bulvių, padarykite blynelį ir dėkite maltos mėsos įdarą.
    7. Išgriebkite dalį bulvių, padarykite blynelį ir dėkite maltos mėsos įdarą.
  • Suformuokite cepeliną.
    8. Suformuokite cepeliną.
  • Reklama
  • Virkite cepelinus pasūdytame vandenyje 40-45 minutes.
    9. Virkite cepelinus pasūdytame vandenyje 40-45 minutes.
  • Kol cepelinai verda, saulėgrąžų aliejuje apkepkite šoninės gabalėlius ir smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    10. Kol cepelinai verda, saulėgrąžų aliejuje apkepkite šoninės gabalėlius ir smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Išvirusius cepelinus patiekite su spirgučiais. Gero apetito!
    11. Išvirusius cepelinus patiekite su spirgučiais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai