Cepelinai
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jei mėgstate bulvinius patiekalus, tikrai turėtumėte pabandyti pasigaminti skanų nacionalinį lietuvišką bulvių patiekalą su mėsos, grybų ar mišriais įdarais. Ruošiant šį cepelinus svarbiausia pasirinkti krakmolingas bulves ir išminkyti tinkamą bulvių tešlą. Ir tai ne visada įmanoma net patyrusioms namų šeimininkėms. Bulvėse pirktose skirtingose vietose, krakmolo gali būti skirtingu kiekiu. Bet nieko tokio, šiame recepte pasakosiu, kaip gaminti cepelinus, ir pasidalinsiu visomis jų paruošimo paslaptimis. Labai tikiuosi, kad jums viskas pavyks.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1,5 kilogramo
-
Svogūnai2 vnt
-
Malta mėsa200~250 gramų
-
Šoninė100 gramų
-
Krakmolas1~3 šaukštai
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia į puodus įdėkime ketvirtadalį bulvių virti. Turėjau 12 maždaug tokio paties dydžio bulvių, tris iš jų verdu, kol suminkštės.
-
2. Kol išvirtos bulvės vėsta, nuvalome ir likusias bulves sutarkuojame bulvine tarka.
-
Reklama
-
3. Tada kiaurasamtį uždengiame lininiu rankšluosčiu, kiaurasamtį įdedame į dubenį ir suberiame susmulkintas bulves. Bulves gerai išspauskite, bet ne visiškai sausai.
-
4. Tiek iš mano bulvių išbėgo skysčio. Neišpilkite skysčio! Leiskite pastovėti ir krakmolas nusės apačioje.
-
Reklama
-
5. Išspaustas bulves perkeliame į dubenį. į bulvių masę iš karto suberiame bulvine tarka tarkuotą svogūną. Sumaišome.
-
6. Nuluptas virtas bulves sutarkuokite smulkia tarka.
-
Reklama
-
7. Dedame į žalias bulves, ten dedame nusistovėjusį krakmolą (man jo nusistovėjo labai mažai ir dar įdėjau 1,5 šaukšto krakmolo) ir 2/3 šaukštelio druskos.
-
8. Išmaišome iki vientisos masės ir gauname tešlą, iš kurios gaminsime cepelinus. Užvirinkite nedidelį kiekį vandens ir įmeskite nedidelį tešlos rutulį į verdantį vandenį. Virkite 3-4 minutes. Jei jis subyrės, įberkite dar šiek tiek krakmolo ir vėl virkite naują rutulį, kol bulvių tešlos rutuliukas išlaikys formą.
-
Reklama
-
9. Paruošiame įdarą. Sumaišykite maltą mėsą, suberkite smulkintą svogūną, pipirus ir du žiupsnelius druskos.
-
10. Pastatome didelį puodą vandens ant viryklės ir pradedame lipdyti cepelinus. Lentą apibarstau krakmolu, tešlą padalinu į 8 dalis. Imame dalį tešlos, formuojame blyną. Į centrą sudėkite maltą mėsą.
-
Reklama
-
11. Atsargiai uždarykite pyrago kraštus, kaip pyragą. O tada, delnu lengvai paspausdami, ridename per lentą, suformuodami gražų cepelinų dirižablį.
-
12. Gatavus cepelinus paskirstome ant maistine plėvele padengtos lentos. Į pusę stiklinės vandens įberkite pusantro šaukšto krakmolo ir išmaišykite.
-
13. Į puodą su verdančiu vandeniu įberkite druskos ir visą laiką maišydami plona srovele supilkite krakmolo tirpalą. Turi gautis kaip skystas kisielius.
-
Reklama
-
14. Kai užvirs, išdėliokite cepelinus. Virkite 20 minučių po užvirimo. Nevirkite cepelinų ant labai stiprios ugnies!
-
15. Tuo tarpu pasigaminkime padažą. Supjaustykite šoninę ir svogūną.
-
16. Šoninę pakepinkite, kol švelniai apskrus, suberkite svogūną. Kepkite, kol svogūnas taps auksinės spalvos. druskos pagal skonį. Pabaigoje galima įpilti grietinėlės ar grietinės, leisti užvirti.
-
17. Išvirusius cepelinus atsargiai išimame.
-
18. Padalinkite į dubenėlius ir užpilkite šoninės ir svogūnų padažu. Skanaus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama