Bulvių vafliai vaflinėje
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Manau, ne paslaptis, kad vafliai gali būti ne tik saldūs, bet ir sūrūs, aštrūs ir pan. Tokių užkandžių mėgėjams siūlau bulvinių vaflių variantą su šonine. Atkreipkite dėmesį į receptą! Prieš trindami bulves, nusausinkite. Drėgmės perteklius tešloje nereikalingas. Renkantis grietinę tešlai, pirmenybę teikite riebiai, tirštai. Kad tešla būtų norimos konsistencijos, atsižvelkite į šiuos niuansus.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės500 gramų (virtos)
-
Rūkyta šoninė100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinė200 gramų
-
Krakmolas2 šaukštai
-
Kvietiniai miltai250~280 gramų
-
Soda1/3 arbatinio šaukštelio
-
Aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Šakute išplakti kiaušinius su druska.
-
Reklama
-
3. Dar šiltas sutrinkite bulves. Suberiame krakmolą, su druska išplaktus kiaušinius, sodą, grietinę. Išmaišykite.
-
4. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite šaukštu. Masė turi būti klampi.
-
Reklama
-
5. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite į bulvių tešlą. Išmaišykite.
-
6. Įkaitinkite vaflinę. Vaflines lėkštes gausiai patepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite 2 valgomus šaukštus tešlos. Uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes.
-
Reklama
-
7. Po 5 minučių patikrinkite vaflių pasirengimą. Jie turi būti tolygiai rudi.
-
8. Išimkite vaflius iš vaflinės, perkelkite į indą ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama