Bulvių vafliai vaflinėje

Bulvių vafliai vaflinėje

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Manau, ne paslaptis, kad vafliai gali būti ne tik saldūs, bet ir sūrūs, aštrūs ir pan. Tokių užkandžių mėgėjams siūlau bulvinių vaflių variantą su šonine. Atkreipkite dėmesį į receptą! Prieš trindami bulves, nusausinkite. Drėgmės perteklius tešloje nereikalingas. Renkantis grietinę tešlai, pirmenybę teikite riebiai, tirštai. Kad tešla būtų norimos konsistencijos, atsižvelkite į šiuos niuansus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    500 gramų (virtos)
  • Rūkyta šoninė
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Grietinė
    200 gramų
  • Krakmolas
    2 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    250~280 gramų
  • Soda
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Šakute išplakti kiaušinius su druska.
    2. Šakute išplakti kiaušinius su druska.
  • Reklama
  • Dar šiltas sutrinkite bulves. Suberiame krakmolą, su druska išplaktus kiaušinius, sodą, grietinę. Išmaišykite.
    3. Dar šiltas sutrinkite bulves. Suberiame krakmolą, su druska išplaktus kiaušinius, sodą, grietinę. Išmaišykite.
  • Suberkite miltus ir gerai išmaišykite šaukštu. Masė turi būti klampi.
    4. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite šaukštu. Masė turi būti klampi.
  • Reklama
  • Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite į bulvių tešlą. Išmaišykite.
    5. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite į bulvių tešlą. Išmaišykite.
  • Įkaitinkite vaflinę. Vaflines lėkštes gausiai patepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite 2 valgomus šaukštus tešlos. Uždenkite dangčiu ir ...
    6. Įkaitinkite vaflinę. Vaflines lėkštes gausiai patepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite 2 valgomus šaukštus tešlos. Uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes.
  • Reklama
  • Po 5 minučių patikrinkite vaflių pasirengimą. Jie turi būti tolygiai rudi.
    7. Po 5 minučių patikrinkite vaflių pasirengimą. Jie turi būti tolygiai rudi.
  • Išimkite vaflius iš vaflinės, perkelkite į indą ir patiekite.
    8. Išimkite vaflius iš vaflinės, perkelkite į indą ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai