Agurkų ir svogūnų salotos

Agurkų ir svogūnų salotos

4.5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Tai stebėtinai skani alternatyva klasikiniams marinuotiems agurkams. Šis užkandis puikiai dera su bet kokiu garnyru. Labai rekomenduoju pasigaminti agurkų salotas žiemai. Salotų marinatas yra neįtikėtinai geras, o tai byloja apie jo kokybę! Skanūs agurkai gali būti naudojami ne tik kaip savarankiškas užkandis, bet ir dedami į kitus patiekalus. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1.5 kilogramo
  • Svogūnai
    400 gramų
  • Svogūnų laiškai
    100 gramai
  • Krapai
    70 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus
    10 šaukštai
  • Actas
    7 šaukštai
  • Druska
    1 šaukštas
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Aštri raudonieji pipirai
    1 vnt
  • Pipirų žirneliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapai
    3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kruopščiai nuplaukite agurkus ir žoleles.
    1. Kruopščiai nuplaukite agurkus ir žoleles.
  • Agurkus supjaustykite plonais apskritimais.
    2. Agurkus supjaustykite plonais apskritimais.
  • Reklama
  • Agurkus dedame į emaliuotą dubenį.
    3. Agurkus dedame į emaliuotą dubenį.
  • Ant viršaus uždėkite susmulkintus svogūnus.
    4. Ant viršaus uždėkite susmulkintus svogūnus.
  • Reklama
  • Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Sudedame į puodą su agurkais ir svogūnais.
    5. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Sudedame į puodą su agurkais ir svogūnais.
  • Įberkite druskos, cukraus, lauro lapų, pipirų. Taip pat dedame raudonųjų pipirų žiedelius.
    6. Įberkite druskos, cukraus, lauro lapų, pipirų. Taip pat dedame raudonųjų pipirų žiedelius.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms.
    7. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms.
  • Padėkite puodą ant viryklės ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir virkite 5 minutes.
    8. Padėkite puodą ant viryklės ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir virkite 5 minutes.
  • Reklama
  • Nukelkite puodą nuo ugnies ir išdėliokite turinį į sterilizuotus stiklainius. Uždarykite dangtelius ir apvyniokite antklode, kol visiškai...
    9. Nukelkite puodą nuo ugnies ir išdėliokite turinį į sterilizuotus stiklainius. Uždarykite dangtelius ir apvyniokite antklode, kol visiškai atvės. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai