Pyragas su avietėmis
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Siūlau išsikepti skanų pyragą su avietėmis ir bananais. Kepiniams skonio suteiks avietės, kiaušinius pakeis bananas. Pyragui galima naudoti ir šviežių aviečių, ir šaldytų. Prieš dedant avietes į tešlą, jų negalima atšildyti, kol pasirodys sultys, pakanka, kad jos susiskaidytų į atskiras uogas. Pyragą būtinai atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra, nes jis yra vidutiniškai saldaus skonio.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės150 gramų (šviežios arba šaldytos)
-
Bananas1 vnt (mažas)
-
Augalinis aliejus60 mililitrų
-
Cukrus120 gramų
-
Kepimo milteliai tešlai10 gramų
-
Vanduo120 mililitrų
-
Kvietiniai miltai180~200 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį, įpilkite augalinio aliejaus ir bananą. Sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Įpilkite cukraus, druskos. Dar kartą sumaišykite su blenderiu.
-
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Paruošta tešla turi būti tiršta, klampi, be vargo maišoma šaukštu.
-
6. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Į ją supilkite 1/2 tešlos.
-
Reklama
-
7. Tešlą paskleiskite avietėmis.
-
8. Likusią tešlą paskleiskite ant uogų. Paskirstyti. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
-
Reklama
-
9. Praėjus nurodytam laikui, pyrago pasirengimą patikrinkite iešmeliu. Jis turi būti sausas. Išimkite gatavą pyragą iš formos, perkelkite ant lentos ir gerai atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama