Žuvies kotletai kaip darželyje
5 (2 įvertinimai)
5-6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Paruoškite skanius ir sočius žuvies kotletus savo šeimai. Receptui naudokite baltą žuvį, pavyzdžiui, jūrinę lydeką ar pollocką. Į faršą įmuškite kiaušinius, pakepintus svogūnus ir pamirkytą duoną, kotletai bus sultingi ir minkšti.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
lydeka250 gramų
-
Svogūnai70 gramų
-
Morkos70 gramų
-
Balta duona80 gramų
-
Grietinė150 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Kiaušiniai1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Pašalinkite žuvies odą, kaulus ir vidurius. Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite kubeliais.
-
4. Pakepinkite svogūną aliejuje, kol suminkštės ir taps skaidrūs, 1-2 minutes.
-
Reklama
-
5. Į maišytuvo dubenį sudėkite žuvies gabalėlius, pakepintą svogūną ir vandenyje (arba piene) išmirkytą bei išspaustą duoną.
-
6. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, truputį pipirų.
-
Reklama
-
7. Ingredientus suplakite blenderiu.
-
8. Vandenyje suvilgytomis rankomis suformuokite apvalius kotletus, apkepkite keptuvėje su aliejumi ant didelės kaitros, kad apskrustų ir nesuirtų. Jei bijote, kad kotletai prilips prie keptuvės, galite juos apvolioti miltuose.
-
Reklama
-
9. Sudėkite kotletus į kepimo indą.
-
10. Pabarstykite tarkuotomis morkomis. Jei norite, morkas galite kepti iš anksto, bet aš nusprendžiau, kad patiekale turėtų būti mažiau aliejaus ir keptų ingredientų.
-
Reklama
-
11. Grietine užpilkite kotletus. Jei grietinė tiršta, ją šiek tiek praskieskite vandeniu. Dėkite kotletus kepti į orkaitę.
-
12. Kepkite kotletus 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Paruoštą patiekalą iš karto patiekite prie stalo. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama