Vasarinė voveraičių sriuba su lydytu sūriu
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Vasarinė voveraičių sriuba su lydytu sūriu yra tiršta, tačiau organizmo lengvai virškinama sriuba, ypač gera vasarą – kai miške auga šviežios voveraitės. Receptas labai paprastas. Sriuba yra gana tirštos konsistencijos, bet labai lengvai virškinama - juk voveraitės mums duoda visiškai neriebų sultinį. Ingredientai paprasti, bet sriuba išeina kaip tik. Rekomenduoju!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Voveraitės300 gramų
-
Šviežios bulvės2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Lydytas sūris100 gramų
-
Sviestas20 gramų
-
Svogūnų laiškai su galvomis3 vnt
-
Bazilikaspagal skonį
-
Lauro lapas2 vnt
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Voveraites kruopščiai nuplauname ir pašaliname nešvarumus. Tada dideles voveraites reikia susmulkinti, mažas galima palikti tokias, kokias yra. Voveraites sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir uždengę ant vidutinės ugnies virkite 15 minučių.
-
2. Visos putos turi būti pašalintos.
-
Reklama
-
3. Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste apie 2 minutes.
-
4. Ten sudėkite pjaustytas morkas. Maišydami pakepinkite dar 2 minutes.
-
Reklama
-
5. Po 15 minučių virimo į puodą su voveraitėmis sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite dar 10-15 minučių, kol bulvės bus paruoštos.
-
6. Kai bulvės bus beveik paruoštos, į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, lauro lapus, druską, pipirus ir lydytą sūrį.
-
Reklama
-
7. Kai tik sriuba užvirs, nedelsdami nukelkite ją nuo ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytą baziliką, pagardinkite druska, pipirais ir patiekite karštą.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama