Vasarinė voveraičių sriuba su lydytu sūriu

Vasarinė voveraičių sriuba su lydytu sūriu

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Vasarinė voveraičių sriuba su lydytu sūriu yra tiršta, tačiau organizmo lengvai virškinama sriuba, ypač gera vasarą – kai miške auga šviežios voveraitės. Receptas labai paprastas. Sriuba yra gana tirštos konsistencijos, bet labai lengvai virškinama - juk voveraitės mums duoda visiškai neriebų sultinį. Ingredientai paprasti, bet sriuba išeina kaip tik. Rekomenduoju!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    300 gramų
  • Šviežios bulvės
    2 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Lydytas sūris
    100 gramų
  • Sviestas
    20 gramų
  • Svogūnų laiškai su galvomis
    3 vnt
  • Bazilikas
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Voveraites kruopščiai nuplauname ir pašaliname nešvarumus. Tada dideles voveraites reikia susmulkinti, mažas galima palikti tokias, kokia...
    1. Voveraites kruopščiai nuplauname ir pašaliname nešvarumus. Tada dideles voveraites reikia susmulkinti, mažas galima palikti tokias, kokias yra. Voveraites sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir uždengę ant vidutinės ugnies virkite 15 minučių.
  • Visos putos turi būti pašalintos.
    2. Visos putos turi būti pašalintos.
  • Reklama
  • Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste apie 2 minutes.
    3. Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste apie 2 minutes.
  • Ten sudėkite pjaustytas morkas. Maišydami pakepinkite dar 2 minutes.
    4. Ten sudėkite pjaustytas morkas. Maišydami pakepinkite dar 2 minutes.
  • Reklama
  • Po 15 minučių virimo į puodą su voveraitėmis sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite dar 10-15 minučių, kol bulvės bus paruoštos.
    5. Po 15 minučių virimo į puodą su voveraitėmis sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite dar 10-15 minučių, kol bulvės bus paruoštos.
  • Kai bulvės bus beveik paruoštos, į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, lauro lapus, druską, pipirus ir lydytą sūrį.
    6. Kai bulvės bus beveik paruoštos, į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, lauro lapus, druską, pipirus ir lydytą sūrį.
  • Reklama
  • Kai tik sriuba užvirs, nedelsdami nukelkite ją nuo ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytą baziliką, pagardinkite druska, pipirais ir pati...
    7. Kai tik sriuba užvirs, nedelsdami nukelkite ją nuo ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytą baziliką, pagardinkite druska, pipirais ir patiekite karštą.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai