Citrininis aguonų tortas
3.4 (10 įvertinimai)
10 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Gaivus, švelnus tortas su citrinos poskoniu. Citrinų ir aguonų derinys – puikus konditerijos išradimas. Jie puikiai atitinka vienas kito skonį. Norėdami paruošti tortą, biskvitą visada paruoškite iš anksto. Tai galima padaryti likus 2-4 dienoms iki surinkimo. Biskvitas turi pailsėti šaldytuve. Per tą laiką drėgmė jame pasiskirstys tolygiai. Pjaustomas jis mažiau trupės ir bus pjaustomas ploniau.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Cukrus250 gramų (150 gramų
-
Miltai150 gramų
-
Soda1/3 arbatinio šaukštelio
-
Aguonos4 šaukštai
-
Trynys3 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Sviestas60 gramų
-
Krakmolas1 šaukštas
-
Grietinėlė600 gramų (33~35% riebumo)
-
Kreminė varškė600 gramų
-
Cukraus pudra6 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Norėdami paruošti biskvitą, sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir pradėkite plakti, palaipsniui didindami maišytuvo galią iki maksimumo. Plakite, kol gausis puri šviesi masė.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinius pamažu įmaišykite išsijotus miltus ir sodą. Išmaišykite rankomis su šluotele, kad mišinys išliktų purus.
-
4. Tada įmaišykite aguonas.
-
Reklama
-
5. Supilkite tešlą į kepimo formą (18-22 cm skersmens) ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-60 minučių. Vadovaukitės savo orkaite.
-
6. Iškepęs biskvitas šiek tiek padidės ir taps aukso rudos spalvos. Išimkite jį iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite, tada išimkite iš formos. Kai biskvitas visiškai atvės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Jis pailsės ir geriau pjaustysis.
-
Reklama
-
7. Norėdami pagaminti citrininį kremą, išspauskite citrinos sultis.
-
8. Nuimkite citrinos žievelę ir supilkite į sultis. Tada suberkite cukrų ir krakmolą. Išmaišykite ir padėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Masė pradės tirštėti.
-
Reklama
-
9. Pamažu supilkite mišinį į dubenį su tryniais. Viską iš karto išmaišyti, kad tryniai nepervirtų.
-
10. Vėl pakaitinkite ant ugnies ir vėl užvirinkite. Nuolat maišykite, kad niekas nepridegtų.
-
Reklama
-
11. Kai užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Jis ištirps. Nedelsdami įmaišykite jį į kremą.
-
12. Uždenkite plėvele ir visiškai atvėsinkite.
-
13. Pradėkime rinkti tortą. Biskvitą supjaustykite į 3 sluoksnius.
-
Reklama
-
14. Sumaišykite 300 gramų grietinėlės, 300 gramų kreminės varškės ir 3-4 valgomus šaukštus cukraus pudros. Viską išplakti į tirštą kremą.
-
15. Biskvitus galima mirkyti cukraus sirupe arba vandenyje. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir jį aptepkite kremu, šonuose suformuodami mažus šonus. Tada įpilkite citrininio kremo.
-
16. Taigi surinkite tortą. Kad išliktų tolygiai, galite suvynioti į acetatinę plėvelę ir suveržti į konditerinį žiedą. Tortą padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol jis išmirks ir sukietės.
-
17. Išoriniam aptepimui naudokite tą patį kremą. Išlyginkite pyrago viršų ir šonus. Papuoškite tortą pagal savo skonį.
-
18. Skanus ir aromatingas citrinų-aguonų tortas paruoštas!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama