Citrininis aguonų tortas
3.2 (13 įvertinimai)
								10  Porcijos
						
								19 val.
						Apie receptą
Gaivus, švelnus tortas su citrinos poskoniu. Citrinų ir aguonų derinys – puikus konditerijos išradimas. Jie puikiai atitinka vienas kito skonį. Norėdami paruošti tortą, biskvitą visada paruoškite iš anksto. Tai galima padaryti likus 2-4 dienoms iki surinkimo. Biskvitas turi pailsėti šaldytuve. Per tą laiką drėgmė jame pasiskirstys tolygiai. Pjaustomas jis mažiau trupės ir bus pjaustomas ploniau.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Pieno produktai / 
					# Vaisiai / 
					# MiltaiReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Kiaušiniai5 vnt
- 
													Cukrus250 gramų (150 gramų
- 
													Miltai150 gramų
- 
													Soda1/3 arbatinio šaukštelio
- 
													Aguonos4 šaukštai
- 
													Trynys3 vnt
- 
													Citrina1 vnt
- 
													Sviestas60 gramų
- 
													Krakmolas1 šaukštas
- 
													Grietinėlė600 gramų (33~35% riebumo)
- 
													Kreminė varškė600 gramų
- 
													Cukraus pudra6 šaukštai
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Paruoškite ingredientus. 1. Paruoškite ingredientus.
- 
                                                     2. Norėdami paruošti biskvitą, sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir pradėkite plakti, palaipsniui didindami maišytuvo galią iki maksimumo. Plakite, kol gausis puri šviesi masė. 2. Norėdami paruošti biskvitą, sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir pradėkite plakti, palaipsniui didindami maišytuvo galią iki maksimumo. Plakite, kol gausis puri šviesi masė.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Į kiaušinius pamažu įmaišykite išsijotus miltus ir sodą. Išmaišykite rankomis su šluotele, kad mišinys išliktų purus. 3. Į kiaušinius pamažu įmaišykite išsijotus miltus ir sodą. Išmaišykite rankomis su šluotele, kad mišinys išliktų purus.
- 
                                                     4. Tada įmaišykite aguonas. 4. Tada įmaišykite aguonas.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Supilkite tešlą į kepimo formą (18-22 cm skersmens) ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-60 minučių. Vadovaukitės savo orkaite. 5. Supilkite tešlą į kepimo formą (18-22 cm skersmens) ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-60 minučių. Vadovaukitės savo orkaite.
- 
                                                     6. Iškepęs biskvitas šiek tiek padidės ir taps aukso rudos spalvos. Išimkite jį iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite, tada išimkite iš formos. Kai biskvitas visiškai atvės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Jis pailsės ir geriau pjaustysis. 6. Iškepęs biskvitas šiek tiek padidės ir taps aukso rudos spalvos. Išimkite jį iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite, tada išimkite iš formos. Kai biskvitas visiškai atvės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Jis pailsės ir geriau pjaustysis.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Norėdami pagaminti citrininį kremą, išspauskite citrinos sultis. 7. Norėdami pagaminti citrininį kremą, išspauskite citrinos sultis.
- 
                                                     8. Nuimkite citrinos žievelę ir supilkite į sultis. Tada suberkite cukrų ir krakmolą. Išmaišykite ir padėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Masė pradės tirštėti. 8. Nuimkite citrinos žievelę ir supilkite į sultis. Tada suberkite cukrų ir krakmolą. Išmaišykite ir padėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite. Masė pradės tirštėti.
- 
Reklama
- 
                                                     9. Pamažu supilkite mišinį į dubenį su tryniais. Viską iš karto išmaišyti, kad tryniai nepervirtų. 9. Pamažu supilkite mišinį į dubenį su tryniais. Viską iš karto išmaišyti, kad tryniai nepervirtų.
- 
                                                     10. Vėl pakaitinkite ant ugnies ir vėl užvirinkite. Nuolat maišykite, kad niekas nepridegtų. 10. Vėl pakaitinkite ant ugnies ir vėl užvirinkite. Nuolat maišykite, kad niekas nepridegtų.
- 
Reklama
- 
                                                     11. Kai užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Jis ištirps. Nedelsdami įmaišykite jį į kremą. 11. Kai užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Jis ištirps. Nedelsdami įmaišykite jį į kremą.
- 
                                                     12. Uždenkite plėvele ir visiškai atvėsinkite. 12. Uždenkite plėvele ir visiškai atvėsinkite.
- 
                                                     13. Pradėkime rinkti tortą. Biskvitą supjaustykite į 3 sluoksnius. 13. Pradėkime rinkti tortą. Biskvitą supjaustykite į 3 sluoksnius.
- 
Reklama
- 
                                                     14. Sumaišykite 300 gramų grietinėlės, 300 gramų kreminės varškės ir 3-4 valgomus šaukštus cukraus pudros. Viską išplakti į tirštą kremą. 14. Sumaišykite 300 gramų grietinėlės, 300 gramų kreminės varškės ir 3-4 valgomus šaukštus cukraus pudros. Viską išplakti į tirštą kremą.
- 
                                                     15. Biskvitus galima mirkyti cukraus sirupe arba vandenyje. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir jį aptepkite kremu, šonuose suformuodami mažus šonus. Tada įpilkite citrininio kremo. 15. Biskvitus galima mirkyti cukraus sirupe arba vandenyje. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir jį aptepkite kremu, šonuose suformuodami mažus šonus. Tada įpilkite citrininio kremo.
- 
                                                     16. Taigi surinkite tortą. Kad išliktų tolygiai, galite suvynioti į acetatinę plėvelę ir suveržti į konditerinį žiedą. Tortą padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol jis išmirks ir sukietės. 16. Taigi surinkite tortą. Kad išliktų tolygiai, galite suvynioti į acetatinę plėvelę ir suveržti į konditerinį žiedą. Tortą padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol jis išmirks ir sukietės.
- 
                                                     17. Išoriniam aptepimui naudokite tą patį kremą. Išlyginkite pyrago viršų ir šonus. Papuoškite tortą pagal savo skonį. 17. Išoriniam aptepimui naudokite tą patį kremą. Išlyginkite pyrago viršų ir šonus. Papuoškite tortą pagal savo skonį.
- 
                                                     18. Skanus ir aromatingas citrinų-aguonų tortas paruoštas! 18. Skanus ir aromatingas citrinų-aguonų tortas paruoštas!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				



















