Lašišos kotletai
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Lašišos kotletai yra puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas visai šeimai. Šiandien siūlau paruošti neklasikinį lašišos variantą. Kotletai yra minkšti ir labai skanūs. Kotletų viduje yra lydytas sviestas, o išorėje plona traški plutelė. Kepant orkaitėje kotletai yra mažiau kaloringi ir jų žiūrėti praktiškai nereikia. Jie puikiai dera su daržovių garnyru ar tiesiog salotomis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašiša400 gramų (filė)
-
Sviestas40 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Aliejus1 šaukštas
-
Džiūvėsėliai100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir pakepinkite svogūną 7-9 minutes, kol suminkštės. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Lašišai nuimkite odą, išimkite kaulus ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite žuvį į maišytuvo dubenį, suberkite pakepintą svogūną ir įmuškite kiaušinį.
-
4. Druskos, pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Faršą padalinkite į penkias dalis ir susukite į rutuliukus. Sviestą supjaustykite tokio pat dydžio kaip žuvies gabaliukais, į puodelį suberkite džiūvėsėlius. Kiekvieną žuvies rutuliuką suspauskite į plokščią paplotėlį ir į vidurį įdėkite gabalėlį sviesto. Formuokite kotletus. Sudėkite kotletus į džiūvėsėlius ir visiškai apvoliokite.
-
6. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite kotletus.
-
Reklama
-
7. Skardą su kotletais pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Atsargiai apverskite ir kepkite dar 5-7 minutes. Po kurio laiko išimkite kotletus iš orkaitės ir iškart patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama