Mimozos salotos su krabų lazdelėmis
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Salotos „Mimoza“ — sovietinės kulinarijos klasika. Jas galėjo pagaminti bet kuri šeimininkė savo virtuvėje. Tradiciškai jas gamindavo su konservuota žuvimi, tačiau siūlau variantą su krabų lazdelėmis. Salotos „Mimoza“ su krabų lazdelėmis — švelnus, sluoksniuotas ir labai skanus klasikinio patiekalo variantas. Puikiai tinka šventiniam stalui — paruošti paprasta, atrodo gražiai ir patinka visiems!
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Krabų lazdelės200 gramų
-
Bulvės2 vienetai
-
Kiaušiniai2 vienetai
-
Morka1 vienetas
-
Svogūnas1 vienetas
-
Majonezas250 gramų
-
Kkrapaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus pagal recepto sąrašą. -
2. Išvirkite kiaušinius, bulves ir morką. -
Reklama
-
3. Kol verda kiaušiniai ir daržovės, smulkiai supjaustykite krabų lazdelės arba suplėšykite jas pluošteliais, priklausomai nuo naudojamų krabų lazdelės kokybės. -
4. Smulkiai supjaustykite svogūną. -
Reklama
-
5. Nulupkite kiaušinius, atskirkite baltymus nuo trynių. -
6. Atskirai sutarkuokite baltymus ir trynius. -
Reklama
-
7. Supjaustykite morką smulkiais kubeliais. -
8. Supjaustykite bulves smulkiais kubeliais arba sutarkuokite. -
Reklama
-
9. Pradėkite salotų sluoksniavimą. Geriausia naudoti žiedą, kurį pastatysite ant lėkštės, žiedo skersmuo – 16 cm. Jei žiedo neturite, sluoksniuokite tiesiai salotinėje. Pirmu sluoksniu dėkite pusę bulvių. -
10. Patepkite bulvių sluoksnį plonu majonezo sluoksniu. -
Reklama
-
11. Antru sluoksniu dėkite smulkintas krabų lazdelės. -
12. Patepkite krabų sluoksnį plonu majonezo sluoksniu. Kiekvieną kitą sluoksnį taip pat patepkite majonezu. -
13. Kitu sluoksniu dėkite svogūnus. -
Reklama
-
14. Ant svogūnų dėkite antrą pusę bulvių sluoksnio. -
15. Kitu sluoksniu dėkite morkas. -
16. Patepkite morkų sluoksnį majonezu. -
17. Tarkuotus kiaušinių baltymus tolygiai paskirstykite sluoksniu. Vėl patepkite plonu majonezo sluoksniu. -
18. Naudodami stiklinę, pažymėkite apskritimą centre. -
19. Centruose dėkite tarkuotus kiaušinių trynius. -
20. Aplink dėkite krapų šakelėles. Ant krapų šakelių taškuotai, naudojant šakutę, dėkite kiaušinių trynius, imituodami mimozos gėles. -
21. Prieš patiekiant leiskite salotoms pastovėti šaldytuve, kad sluoksniai įsigertų majonezu. Žodžiais neapsakysite, kaip tai skanu, be to, gana gražu ir ekonomiška.















