Sluoksniuotos salotos su vištiena ir grybais

Sluoksniuotos salotos su vištiena ir grybais

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Sluoksniuotos salotos su vištiena ir grybais – lengvai paruošiamos, skanios, sočios. Šios salotos puikiai atrodys ant šventinio stalo. Šias salotas patogu pasiimti su savimi į darbą ar į kelionę. Sluoksniuotas salotas su vištiena ir grybais galima laikyti šaldytuve iki trijų dienų. Prieš dedant į salotas, grybus reikia apdoroti – išvirti ir pakepinti (pievagrybių nevirti, tik pakepinti).

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    300~330 gramų (pievagrybiai)
  • Tarkuotas sūris
    120 gramų
  • Kiaušiniai
    4~5 vnt
  • Virta vištienos filė
    450 gramų
  • Majonezas
    4~5 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaušinius išvirkite. Grybus nuplaukite (paprasčiausia naudoti pievagrybius) ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Vištienos krūti...
    1. Kiaušinius išvirkite. Grybus nuplaukite (paprasčiausia naudoti pievagrybius) ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Vištienos krūtinėlę virkite pasūdytame vandenyje 20 minučių, tada atvėsinkite tame pačiame vandenyje.
  • Grybus supjaustykite griežinėliais. Įdėkite į karštą keptuvę su augaliniu aliejumi.
    2. Grybus supjaustykite griežinėliais. Įdėkite į karštą keptuvę su augaliniu aliejumi.
  • Reklama
  • Grybus pakepinkite, pagal skonį pasūdykite ir pipirai. Pievagrybius pakepinkite 7-8 minutes ant stiprios ugnies (kad nuvarytų skystis).
    3. Grybus pakepinkite, pagal skonį pasūdykite ir pipirai. Pievagrybius pakepinkite 7-8 minutes ant stiprios ugnies (kad nuvarytų skystis).
  • Išvirtus kiaušinius nulupkite, baltymus atskirkite nuo trynių.
    4. Išvirtus kiaušinius nulupkite, baltymus atskirkite nuo trynių.
  • Reklama
  • Baltymus sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į atvėsusius grybus. Išmaišykite.
    5. Baltymus sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į atvėsusius grybus. Išmaišykite.
  • Serviravimo lėkštėje sluoksniuojame kiaušinius ir grybus.
    6. Serviravimo lėkštėje sluoksniuojame kiaušinius ir grybus.
  • Reklama
  • Virtą vištieną supjaustykite mažais kubeliais.
    7. Virtą vištieną supjaustykite mažais kubeliais.
  • Trynį šakute sutrinkite į pastą.
    8. Trynį šakute sutrinkite į pastą.
  • Reklama
  • Supjaustytą vištieną sumaišykite su tryniu.
    9. Supjaustytą vištieną sumaišykite su tryniu.
  • Į trynį ir vištieną įdėkite majonezo, gerai išmaišykite.
    10. Į trynį ir vištieną įdėkite majonezo, gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Ant kiaušinių sluoksnio su grybais dėkite sluoksnį mišinio su vištiena ir tryniu.
    11. Ant kiaušinių sluoksnio su grybais dėkite sluoksnį mišinio su vištiena ir tryniu.
  • Išlyginkite sluoksnį.
    12. Išlyginkite sluoksnį.
  • Pabarstykite paruoštas sluoksniuotas salotas tarkuotu sūriu. Gero apetito!
    13. Pabarstykite paruoštas sluoksniuotas salotas tarkuotu sūriu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai