Veršienos suktinukai
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Veršienos suktinukai – brangus, bet labai skanus gurmaniškas karštas patiekalas, kurį drąsiai galima patiekti ant šventinio stalo. Švelni ir dietinė veršiena nuostabiai minkšta, sultinga. Mėsa stebėtinai minkšta ir, svarbiausia, liesa. Jei pageidaujate, vietoje veršienos galite naudoti pigesnę kiaulieną ar jautieną, tačiau tokiu atveju suktinukai keps šiek tiek ilgiau. Ir taip - įdaras puikus, paruošimo būdas kompetentingas. Taip paruoštus veršienos suktinukus rekomenduoju patiekti ne su raudonuoju, o su baltuoju vynu - dietine mėsa, o įdaru net fetos sūriu, todėl patiekalas geriau dera su atšaldytu baltuoju vynu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Veršienos nugarinė600 gramų
-
Fetos sūris200 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
alyvuogės30 gramų Šviežios petražolės
-
Pomidorai3 vnt
-
Baltasis vynas1 stiklinė
-
Druska, juodieji pipiraipagal skonį
-
Alyvuogių aliejuspagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Šakute sutrinkite fetos sūrį (be sūrymo) dubenyje.
-
Reklama
-
3. Pridėti kapotų petražolių.
-
4. Česnaką išspauskite per spaudą.
-
Reklama
-
5. Įdėkite keletą smulkiai pjaustytų alyvuogių.
-
6. Gerai išmaišykite – ir įdaras suktinukams paruoštas.
-
Reklama
-
7. Veršienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, kurių kiekvieną iš abiejų pusių išmuškite kuo ploniau. Kuo ploniau plaksite, tuo minkštesni bus suktinukai, tačiau nepersistenkite ir nedarykite mėsoje skylių.
-
8. Dabar susukite ritinius. Norėdami tai padaryti, paimkite išmuštą nugarinės gabalėlį, ant jo krašto uždėkite pakankamą kiekį įdaro.
-
Reklama
-
9. Ir atsargiai susukti ritinį. Kad būtų aiškumo, pažiūrėkite į nuotrauką.
-
10. Turėtų pasirodyti kaip šis ritinys. Kaip matote, viename ritinyje reikia padaryti 2-3 apsisukimus – tai yra, reikia sukti kaip cigaretę, per daug nesukant.
-
Reklama
-
11. Veršiena labai minkšta, todėl suktinukus reikia sutvirtinti dantų krapštukais, kitaip jie subyrės.
-
12. Lygiai taip pat susukite ir likusius vyniotinius.
-
13. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Atsargiai sudėkite į jį suktinukus ir kepkite, kol iš vienos pusės lengvai apskrus.
-
Reklama
-
14. Kai suktinukų apatinė pusė bus tvirta, atsargiai išimkite dantų krapštukus ir apverskite suktinukus. Švelniai apkepkite iš visų pusių, kol švelniai apskrus.
-
15. Pomidorus blanširuokite (1 minutę panardinkite į verdantį vandenį ir nulupkite), supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę.
-
16. Įpilkite vyno.
-
17. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir neuždengtus vyniotinius troškinkite apie 20-25 minutes.
-
18. Subtiliausi ritinėliai yra paruošti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama