Mišrainė su vištiena ir džiovintomis slyvomis
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Ant šventinio stalo visada gražiai atrodo sluoksniuota mišrainė. O jei mišrainės ingredientai puikiai dera tarpusavyje, rezultatas – kulinarinis šedevras. Ši mišrainė neabejotinai papuoš jūsų stalą! Ši mišrainė mūsų šeimoje dažniausiai ruošiama žiemos šventėms – gana soti, o vasarą gaminame salotų iš šviežių daržovių. Vištienos ir džiovintų slyvų derinys šioje mišrainėje labai sėkmingas, visi mišrainės ingredientai puikiai papildo vienas kitą. Mišrainės skonis subtiliai saldus, o jei norisi ko nors į mišrainę įdėti papildomai, čia labiausiai tiks marinuoti agurkai. Paruoškite ir mėgaukitės.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Virta vištienos krūtinėlė250~300 gramų
-
Džiovintos slyvos150 gramų
-
Virtas kiaušinis4 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Majonezas100 gramų
-
Švieži žalumynai20 gramų
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite svogūnus ir morkas. Morkas sutarkuokite, o svogūną supjaustykite kubeliais.
-
2. Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje, kol morkos suminkštės.
-
Reklama
-
3. Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių. Mirkymo laikas priklauso nuo džiovintų slyvų kokybės. Tada supjaustykite slyvas mažais gabalėliais.
-
4. Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Vištieną sudėkite į salotų dubenį ir aptepkite majonezu.
-
6. Išvirusius kiaušinius nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir dėkite į kitą sluoksnį.
-
Reklama
-
7. Tada išdėliokite sluoksnį atvėsusių morkų ir svogūnų.
-
8. Morkų ir svogūnų sluoksnį sutepkite majonezu. Į kiekvieną sluoksnį galite šiek tiek pasūdyti ir pabarstyti maltais juodaisiais pipirais.
-
Reklama
-
9. Tada paskleiskite susmulkintas slyvas ir lengvai patepkite majonezu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Leiskite mišrainei pastovėti bent valandą ir patiekite.
-
10.
-
Reklama
-
11.
-
12.
-
13.
-
Reklama
-
14.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama