Kalakutienos sparneliai su padažu

Kalakutienos sparneliai su padažu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val. 40 min.

Apie receptą

Kaip dažnai perkate kalakutieną? Jo mėsa yra dietinė ir sveika, daug sveikesnė nei vištiena. Jei nežinote, ką galite pagaminti iš jo, čia yra receptas, kaip iškepti sparnelius su padažu. Kaip ir vištienos sparnelius, kalakutų sparnelius reikia padalyti į 3 dalis ir išimti mažiausią. Neišmeskite, o naudokite padažui gaminti (taip galite padaryti ir su vištiena). Likusią kalakuto dalį apkepkite orkaitėje arba kepkite keptuvėje. Patiekite mėsą iš karto po kepimo.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalakutienos sparneliai
    6 vnt
  • Aliejus
    pagal poreikį
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    0.5 vnt
  • Saliero stiebas
    1 vnt
  • Vanduo
    3 stiklinės
  • Sviestas
    3 šaukštai
  • Miltai
    3 šaukštai
  • Garstyčios
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Džiovinti čiobreliai
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Grietinėlė
    1/4 atiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite kalakuto sparnelius ir aštriu peiliu atskirkite kiekvieną sparnelį į 3 dalis.
    1. Nuplaukite kalakuto sparnelius ir aštriu peiliu atskirkite kiekvieną sparnelį į 3 dalis.
  • Mažiausią dalį atidėkite į šalį. Likusią kalakuto dalį dėkite ant kepimo skardos, pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite augalini...
    2. Mažiausią dalį atidėkite į šalį. Likusią kalakuto dalį dėkite ant kepimo skardos, pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir uždenkite folija. Pašaukite į iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę 2,5 val.
  • Reklama
  • Puode įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite sparnelius, apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    3. Puode įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite sparnelius, apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Morkas, svogūnus, salierą supjaustykite kubeliais ir daržoves suberkite į keptuvę su sparneliais, pakepinkite kelias minutes.
    4. Morkas, svogūnus, salierą supjaustykite kubeliais ir daržoves suberkite į keptuvę su sparneliais, pakepinkite kelias minutes.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite vandenį, užvirinkite ir po uždarytu dangčiu virkite sultinį tiek pat, kiek kepate sparnelius.
    5. Į keptuvę supilkite vandenį, užvirinkite ir po uždarytu dangčiu virkite sultinį tiek pat, kiek kepate sparnelius.
  • Paruoštą sultinį perkoškite per smulkų sietelį, išmeskite daržoves.
    6. Paruoštą sultinį perkoškite per smulkų sietelį, išmeskite daržoves.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite sviestą ir ištirpinkite, suberkite miltus.
    7. Į puodą supilkite sviestą ir ištirpinkite, suberkite miltus.
  • Viską gerai išmaišykite šluotele ir palikite kelioms minutėms.
    8. Viską gerai išmaišykite šluotele ir palikite kelioms minutėms.
  • Reklama
  • Dalimis supilkite visą gautą sultinį, gerai išmaišykite, tada įdėkite garstyčių, čiobrelių, grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį. P...
    9. Dalimis supilkite visą gautą sultinį, gerai išmaišykite, tada įdėkite garstyčių, čiobrelių, grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį. Padažą virkite keletą minučių.
  • Išimkite sparnelius ir nuimkite foliją, kepkite dar 5-10 min.
    10. Išimkite sparnelius ir nuimkite foliją, kepkite dar 5-10 min.
  • Reklama
  • Sudėkite sparnelius ir patiekite juos su garnyru su bulvių koše ir apšlakstykite padažu.
    11. Sudėkite sparnelius ir patiekite juos su garnyru su bulvių koše ir apšlakstykite padažu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai