Kalakutienos sparneliai su padažu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val. 40 min.
Apie receptą
Kaip dažnai perkate kalakutieną? Jo mėsa yra dietinė ir sveika, daug sveikesnė nei vištiena. Jei nežinote, ką galite pagaminti iš jo, čia yra receptas, kaip iškepti sparnelius su padažu. Kaip ir vištienos sparnelius, kalakutų sparnelius reikia padalyti į 3 dalis ir išimti mažiausią. Neišmeskite, o naudokite padažui gaminti (taip galite padaryti ir su vištiena). Likusią kalakuto dalį apkepkite orkaitėje arba kepkite keptuvėje. Patiekite mėsą iš karto po kepimo.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos sparneliai6 vnt
-
Aliejuspagal poreikį
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai0.5 vnt
-
Saliero stiebas1 vnt
-
Vanduo3 stiklinės
-
Sviestas3 šaukštai
-
Miltai3 šaukštai
-
Garstyčios0.5 arbatinio šaukštelio
-
Džiovinti čiobreliai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Grietinėlė1/4 atiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite kalakuto sparnelius ir aštriu peiliu atskirkite kiekvieną sparnelį į 3 dalis.
-
2. Mažiausią dalį atidėkite į šalį. Likusią kalakuto dalį dėkite ant kepimo skardos, pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir uždenkite folija. Pašaukite į iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę 2,5 val.
-
Reklama
-
3. Puode įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite sparnelius, apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
4. Morkas, svogūnus, salierą supjaustykite kubeliais ir daržoves suberkite į keptuvę su sparneliais, pakepinkite kelias minutes.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite vandenį, užvirinkite ir po uždarytu dangčiu virkite sultinį tiek pat, kiek kepate sparnelius.
-
6. Paruoštą sultinį perkoškite per smulkų sietelį, išmeskite daržoves.
-
Reklama
-
7. Į puodą supilkite sviestą ir ištirpinkite, suberkite miltus.
-
8. Viską gerai išmaišykite šluotele ir palikite kelioms minutėms.
-
Reklama
-
9. Dalimis supilkite visą gautą sultinį, gerai išmaišykite, tada įdėkite garstyčių, čiobrelių, grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį. Padažą virkite keletą minučių.
-
10. Išimkite sparnelius ir nuimkite foliją, kepkite dar 5-10 min.
-
Reklama
-
11. Sudėkite sparnelius ir patiekite juos su garnyru su bulvių koše ir apšlakstykite padažu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama