Šarlotė su obuoliais ir varške

Šarlotė su obuoliais ir varške

5 (4 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Šarlotė yra vienas iš labiausiai paplitusių pyragų. Siūlau paruošti naudojant varškę ir kefyrą. Šarlotei tinka bet kokio riebumo varškė ir kefyras. Jei jums reikia skubiai panaudoti šių pieno produktų likučius, puikiai tiks pyragui. Iškepus pyragą galima patiekti šiek tiek šiltą arba visiškai atšaldytą. Rinkitės pagal skonį!

Receptai pagal ingridientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3~4 gabaliukai (vidutinio dydžio)
  • Kefyras
    100 mililitrų
  • Varškė
    120 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    150 gramų
  • Vanilinas
    pagal skonį
  • Cinamonas
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    220~240 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Išplakti iki purumo.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    3. Atskirame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir varškę. Gerai patrinkite šakute.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    4. Į dubenį su kiaušinių mase supilkite varškės-sviesto masę, kefyrą, sodą. Išmaišykite.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    5. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    6. Į varškės ir kiaušinių masės dubenį suberkite smulkintus obuolius, cinamoną ir vaniliną. Išmaišykite.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    7. Suberkite miltus. Tešlą gerai išmaišykite šaukštu.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    8. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Perkelkite į ją tešlą. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    9. Praėjus nurodytam laikui, mediniu iešmeliu patikrinkite pyrago iškepimą. Jis turi būti sausas.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    10. Paruoštą šarlotę perkelkite ant lentos ar į indą. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
  • Šarlotė su obuoliais ir varške
    11. Skanaus.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai