Šarlotė su obuoliais ir varške

Šarlotė su obuoliais ir varške

3.9 (39 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šarlotė yra vienas iš labiausiai paplitusių pyragų. Siūlau paruošti naudojant varškę ir kefyrą. Šarlotei tinka bet kokio riebumo varškė ir kefyras. Jei jums reikia skubiai panaudoti šių pieno produktų likučius, puikiai tiks pyragui. Iškepus pyragą galima patiekti šiek tiek šiltą arba visiškai atšaldytą. Rinkitės pagal skonį!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3~4 gabaliukai (vidutinio dydžio)
  • Kefyras
    100 mililitrų
  • Varškė
    120 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    150 gramų
  • Vanilinas
    pagal skonį
  • Cinamonas
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    220~240 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Išplakti iki purumo.
    2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Išplakti iki purumo.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir varškę. Gerai patrinkite šakute.
    3. Atskirame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir varškę. Gerai patrinkite šakute.
  • Į dubenį su kiaušinių mase supilkite varškės-sviesto masę, kefyrą, sodą. Išmaišykite.
    4. Į dubenį su kiaušinių mase supilkite varškės-sviesto masę, kefyrą, sodą. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
    5. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Į varškės ir kiaušinių masės dubenį suberkite smulkintus obuolius, cinamoną ir vaniliną. Išmaišykite.
    6. Į varškės ir kiaušinių masės dubenį suberkite smulkintus obuolius, cinamoną ir vaniliną. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus. Tešlą gerai išmaišykite šaukštu.
    7. Suberkite miltus. Tešlą gerai išmaišykite šaukštu.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Perkelkite į ją tešlą. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Kep...
    8. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Perkelkite į ją tešlą. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, mediniu iešmeliu patikrinkite pyrago iškepimą. Jis turi būti sausas.
    9. Praėjus nurodytam laikui, mediniu iešmeliu patikrinkite pyrago iškepimą. Jis turi būti sausas.
  • Paruoštą šarlotę perkelkite ant lentos ar į indą. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
    10. Paruoštą šarlotę perkelkite ant lentos ar į indą. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
  • Reklama
  • Skanaus.
    11. Skanaus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.9/5 (39 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai