Šarlotė su obuoliais ir varške
3.9 (39 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šarlotė yra vienas iš labiausiai paplitusių pyragų. Siūlau paruošti naudojant varškę ir kefyrą. Šarlotei tinka bet kokio riebumo varškė ir kefyras. Jei jums reikia skubiai panaudoti šių pieno produktų likučius, puikiai tiks pyragui. Iškepus pyragą galima patiekti šiek tiek šiltą arba visiškai atšaldytą. Rinkitės pagal skonį!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai3~4 gabaliukai (vidutinio dydžio)
-
Kefyras100 mililitrų
-
Varškė120 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus150 gramų
-
Vanilinaspagal skonį
-
Cinamonas1/4 arbatinio šaukštelio
-
Kvietiniai miltai220~240 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Išplakti iki purumo.
-
Reklama
-
3. Atskirame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir varškę. Gerai patrinkite šakute.
-
4. Į dubenį su kiaušinių mase supilkite varškės-sviesto masę, kefyrą, sodą. Išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
-
6. Į varškės ir kiaušinių masės dubenį suberkite smulkintus obuolius, cinamoną ir vaniliną. Išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Suberkite miltus. Tešlą gerai išmaišykite šaukštu.
-
Reklama
-
9. Praėjus nurodytam laikui, mediniu iešmeliu patikrinkite pyrago iškepimą. Jis turi būti sausas.
-
10. Paruoštą šarlotę perkelkite ant lentos ar į indą. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama