Vyšnių desertas
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Siūlau pasigaminti skanų, paprastą ir gražų vyšnių desertą taurėje. Toks patiekimo variantas tiktų furšetuose ar šventiniuose banketuose. Kaip pagrindą galite naudoti šviežias arba šaldytas vyšnias. Atskieskime rūgštų vyšnių skonį subtiliu ir apetitą keliančiu varškės ir grietinės kremu, turinčiu lengvą vanilės skonį. Desertas turi būti skirtingų tekstūrų, be švelnumo, turi būti traškumas - tai bus sausainių trupinių sluoksnis. Apskritai rezultatas yra gana harmoningas desertas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Trapios tešlos sausainiai150 gramų
-
Varškė200 gramų (9% riebumo)
-
Grietinė180 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Vanilinis cukrus2 šaukštai
-
Krakmolas1 šaukštas
-
Vanduo100 mililitrų
-
Vyšnios1.5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Naudokite vyšnias be kauliukų.
-
2. Vyšnias sudėkite į puodą, supilkite vandenį, du šaukštus cukraus ir krakmolo. Aš naudojau bulvių krakmolą, bet galite naudoti ir kukurūzų krakmolą. Viską išmaišykite ir padėkite puodą ant viryklės ant silpnos ugnies. Užvirinkite ir maišydami virkite 2-3 minutes.
-
Reklama
-
3. Į atskirą gilų dubenį sudėkite varškę ir grietinę, suberkite vanilinį cukrų.
-
4. Naudodami blenderį sumaišykite varškę, grietinę ir cukrų. Masė turi būti kreminės konsistencijos, be grūdelių.
-
Reklama
-
5. Kai vyšnios išvirs ir padažas taps tirštas, nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite vyšnioms šiek tiek atvėsti, o po to galėsite pradėti gaminti desertą.
-
6. Sudėkite sausainius į maišelį ir sumuškite kočėlu, kad susidarytų įvairaus dydžio trupiniai. Sausainius galite sumalti ir virtuvinio blenderio dubenyje.
-
Reklama
-
7. Paruoškite stiklines. Į stiklines dėkite sausainių trupinius kaip pirmąjį sluoksnį – trečią puodelio dalį.
-
8. Tada pripildykite stiklines kremo.
-
Reklama
-
9. Paskutinis deserto sluoksnis – vyšnios. Šį desertą galima patiekti iškart po paruošimo.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama