Turkiškos spurgos

Turkiškos spurgos

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Turkiškos spurgos labai skanios, purios ir minkštos. Saldus sirupas ir graikiniai riešutai suteikia joms ypatingo rafinuotumo. Patiekite spurgas iškart po paruošimo. Vietoj graikinių riešutų galite drąsiai naudoti smulkintus žemės riešutus. Į cukraus sirupą galite įpilti ne tik citrinos sulčių, bet ir kokios nors vaisių esencijos, todėl pagamintos spurgos bus dar originalesnės ir nepakartojamo skonio.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    80 gramų
  • Vištienos kiaušinis
    2 vnt
  • Vanduo
    1,5 puodelio (1 puodelis sirupui gaminti, 0,5 puodelio tešlai)
  • Cukrus
    1 puodelis (sirupui gaminti)
  • Graikiniai riešutai
    30 gramų
  • Miltai
    1 stiklinė
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Citrinų sultys
    1 arbatinis šaukštelis (sirupui gaminti)
  • Augalinis aliejus
    300~400 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į puodą supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite sviestą.
    2. Į puodą supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite sviestą.
  • Reklama
  • Viską pakaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps.
    3. Viską pakaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps.
  • Suberti miltus.
    4. Suberti miltus.
  • Reklama
  • Tešlą gerai išmaišykite.
    5. Tešlą gerai išmaišykite.
  • Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmuškite po vieną kiaušinį.
    6. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmuškite po vieną kiaušinį.
  • Reklama
  • Tešlą labai gerai išmaišyti. Ji turėtų būti be gumulėlių.
    7. Tešlą labai gerai išmaišyti. Ji turėtų būti be gumulėlių.
  • Suformuokite spurgas. Šią procedūrą patogiau atlikti šlapiomis rankomis.
    8. Suformuokite spurgas. Šią procedūrą patogiau atlikti šlapiomis rankomis.
  • Reklama
  • Apkepkite spurgas gerai įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Kad ugnis būtų vidutinė, net beveik ...
    9. Apkepkite spurgas gerai įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Kad ugnis būtų vidutinė, net beveik minimali.
  • Paruoškite sirupą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite stiklinę vandens, cukraus ir citrinos sulčių.
    10. Paruoškite sirupą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite stiklinę vandens, cukraus ir citrinos sulčių.
  • Reklama
  • Virkite sirupą 6-10 minučių.
    11. Virkite sirupą 6-10 minučių.
  • Sudėkite į ją spurgas ir viską švelniai išmaišykite.
    12. Sudėkite į ją spurgas ir viską švelniai išmaišykite.
  • Paruoštas turkiškas spurgas sudėkite į indą, ant viršaus pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
    13. Paruoštas turkiškas spurgas sudėkite į indą, ant viršaus pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai