Turkiškos spurgos
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Turkiškos spurgos labai skanios, purios ir minkštos. Saldus sirupas ir graikiniai riešutai suteikia joms ypatingo rafinuotumo. Patiekite spurgas iškart po paruošimo. Vietoj graikinių riešutų galite drąsiai naudoti smulkintus žemės riešutus. Į cukraus sirupą galite įpilti ne tik citrinos sulčių, bet ir kokios nors vaisių esencijos, todėl pagamintos spurgos bus dar originalesnės ir nepakartojamo skonio.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas80 gramų
-
Vištienos kiaušinis2 vnt
-
Vanduo1,5 puodelio (1 puodelis sirupui gaminti, 0,5 puodelio tešlai)
-
Cukrus1 puodelis (sirupui gaminti)
-
Graikiniai riešutai30 gramų
-
Miltai1 stiklinė
-
Druska1 žiupsnelis
-
Citrinų sultys1 arbatinis šaukštelis (sirupui gaminti)
-
Augalinis aliejus300~400 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į puodą supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite sviestą.
-
Reklama
-
3. Viską pakaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps.
-
4. Suberti miltus.
-
Reklama
-
5. Tešlą gerai išmaišykite.
-
6. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmuškite po vieną kiaušinį.
-
Reklama
-
7. Tešlą labai gerai išmaišyti. Ji turėtų būti be gumulėlių.
-
8. Suformuokite spurgas. Šią procedūrą patogiau atlikti šlapiomis rankomis.
-
Reklama
-
9. Apkepkite spurgas gerai įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Kad ugnis būtų vidutinė, net beveik minimali.
-
10. Paruoškite sirupą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite stiklinę vandens, cukraus ir citrinos sulčių.
-
Reklama
-
11. Virkite sirupą 6-10 minučių.
-
12. Sudėkite į ją spurgas ir viską švelniai išmaišykite.
-
13. Paruoštas turkiškas spurgas sudėkite į indą, ant viršaus pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama