Įdaryta lydeka orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šventei siūlau paruošti tikrą kulinarinį šedevrą, kuris sužavės visus svečius. Pakerėkite artimuosius šiuo nuostabiu patiekalu ir nudžiuginkite juos išskirtiniu skoniu! Įsidėmėkite receptą! Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir nėra sudėtingas, tad šiek tiek pastangų įdėjus su juo susidoros net jauna šeimininkė. Sultinga filė su žuvies įdaru, kepama orkaitėje, įgauna ypatingą aromatą ir išlaiko visus sultis viduje. Jei norite, į faršą galima įdėti morkų, mėgstamų prieskonių ir žolelių. Patiekti galima karštą kaip pagrindinį patiekalą su bulvių garnyru ir šviežiomis daržovėmis, arba visiškai atvėsusią – kaip šaltą užkandį.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydeka1 vnt.
-
Citrinos sultys1 a. šaukštelis
-
Pienas100 ml
-
Baltos duonos riekelė60 gramų
-
Svogūnas1 vnt.
-
Sviestas50 gramų
-
Kiaušinis1 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus1 valg. šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus lydekai, įdarytai orkaitėje. -
2. Duonos riekę sulaužykite gabalėliais ir užpilkite pienu. Palikite ant stalo 5 minutes. -
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, šiek tiek sviesto ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir kepkite apie 5–6 minutes, kol suminkštės, maišydami. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. -
4. Lydekos uodegos dalį ir pelekus nukirpkite, nepažeisdami odos. Pašalinkite akis, nuvalykite žvynus ir nuplaukite šaltu vandeniu. Žuvį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. -
Reklama
-
5. Labai atsargiai žirklėmis pašalinkite žiaunas, kad oda ir kūnas liktų sveiki. Aštriu plonu peiliu padarykite pjūvį nuo galvos iki uodegos galo. Sulaužykite arba perpjaukite stuburo kaulą. Pirštais, padedant peiliu, atsargiai išimkite stuburą su šonkauliais ir vidaus organais. Išplaukite žuvį iš vidaus ir nusausinkite. -
6. Peiliu nulupkite žuvies filė, palikdami ant odos apie 0,5 cm. Patikrinkite mėsą ir pašalinkite visas kaulų dalis. -
Reklama
-
7. Į trintuvą sudėkite supjaustytą filė ir išspaustą duoną, sutrinkite iki vientisos masės. Įdėkite minkštą sviestą ir vėl sutrinkite iki vientisos konsistencijos. -
8. Perkelkite faršą į dubenį, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite. -
Reklama
-
9. Į faršą įdėkite keptą svogūną ir vėl gerai išmaišykite. -
10. Žuvį šiek tiek pasūdykite iš vidaus, patepkite citrinos sultimis ir įdėkite paruoštą faršą, tolygiai paskirstydami. -
Reklama
-
11. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Perkelkite lydeką ant popieriaus, patepto augaliniu aliejumi arba silikonu. Pakelkite priešingus kraštus ir atsargiai susiūkite pjūvį maistinės virvutės pagalba. Gerai apvyniokite popieriumi, o tada folija. Popierius neleis odai prilipti prie folijos, todėl žuvis liks sveika. Skardoje įpilkite šiek tiek vandens. -
12. Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–45 minutes, priklausomai nuo žuvies dydžio. Iškepusią išimkite ir palikite 10 minučių, kad įdaras sutvirtėtų. Jei patieksite karštą, atsargiai supjaustykite porcijomis ir dėkite ant lėkščių arba perkelkite ant didelio padėklo, papuoškite daržovėmis ir citrinos griežinėliais. Pjaustykite tiesiai prie stalo. -
13. Jeigu tai šaltas užkandis, palikite žuvį visiškai atvėsti, supjaustykite porcijomis, sudėkite ant padėklo ir papuoškite majonezu arba varškės sūrio bei majonezo mišiniu. -
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















