Šaltai marinuotos voverairės
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Marinuoti grybai yra puikus bulvių priedas arba tiesiog puikus užkandis. O jei pasirinksite voveraites, tikrai sulauksite pritarimo žodžių. Atkreipkite dėmesį! Marinavimui geriausiai tinka maži, kieti grybai. Naudokite rafinuotą augalinį aliejų, kad neužgožtumėte grybų skonio. Grybus kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite, nes likusiose žemėse gali lengvai prisitvirtinti pelėsio ir botulizmo bakterijos, kurios gali sukelti ūmų apsinuodijimą.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Voveraitės1 kilogramas
-
Druska50 gramų
-
Augalinis aliejus160 mililitrų
-
Česnakas2 skiltelės
-
Krapai3 šakelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Išvalykite voveraites, kruopščiai nuplaukite.
-
Reklama
-
3. Sudėkite voveraites į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Sudėkite jas į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
-
4. Į dubens dugną įberkite šiek tiek druskos, sudėkite pusę krapų ir pusę nulupto česnako.
-
Reklama
-
5. Sudėkite vieną sluoksnį grybų ir pabarstykite druska.
-
6. Taip sluoksniuokite visus grybus.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus pabarstykite likusią druską ir sudėkite likusius krapus bei česnaką.
-
8. Uždėkite svorį ant viršaus ir palikite vėsioje vietoje tris dienas.
-
Reklama
-
9. Po trijų dienų voveraitės yra paruoštos tolesniam gaminimui.
-
10. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, visiškai atvėsinkite.
-
Reklama
-
11. Stiklainius kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu su soda ir sterilizuokite. Virkite dangtelius 10 minučių.
-
12. Sandariai sudėkite voveraites į stiklainius ir pripildykite atvėsusiu aliejumi iki viršaus. Laikykite šaldytuve 40 dienų.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama