Šaltai marinuotos voverairės

Šaltai marinuotos voverairės

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Marinuoti grybai yra puikus bulvių priedas arba tiesiog puikus užkandis. O jei pasirinksite voveraites, tikrai sulauksite pritarimo žodžių. Atkreipkite dėmesį! Marinavimui geriausiai tinka maži, kieti grybai. Naudokite rafinuotą augalinį aliejų, kad neužgožtumėte grybų skonio. Grybus kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite, nes likusiose žemėse gali lengvai prisitvirtinti pelėsio ir botulizmo bakterijos, kurios gali sukelti ūmų apsinuodijimą.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    1 kilogramas
  • Druska
    50 gramų
  • Augalinis aliejus
    160 mililitrų
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Krapai
    3 šakelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Išvalykite voveraites, kruopščiai nuplaukite.
    2. Išvalykite voveraites, kruopščiai nuplaukite.
  • Reklama
  • Sudėkite voveraites į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Sudėkite jas į sietelį ir leiskite vandeniui visiška...
    3. Sudėkite voveraites į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Sudėkite jas į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
  • Į dubens dugną įberkite šiek tiek druskos, sudėkite pusę krapų ir pusę nulupto česnako.
    4. Į dubens dugną įberkite šiek tiek druskos, sudėkite pusę krapų ir pusę nulupto česnako.
  • Reklama
  • Sudėkite vieną sluoksnį grybų ir pabarstykite druska.
    5. Sudėkite vieną sluoksnį grybų ir pabarstykite druska.
  • Taip sluoksniuokite visus grybus.
    6. Taip sluoksniuokite visus grybus.
  • Reklama
  • Ant viršaus pabarstykite likusią druską ir sudėkite likusius krapus bei česnaką.
    7. Ant viršaus pabarstykite likusią druską ir sudėkite likusius krapus bei česnaką.
  • Uždėkite svorį ant viršaus ir palikite vėsioje vietoje tris dienas.
    8. Uždėkite svorį ant viršaus ir palikite vėsioje vietoje tris dienas.
  • Reklama
  • Po trijų dienų voveraitės yra paruoštos tolesniam gaminimui.
    9. Po trijų dienų voveraitės yra paruoštos tolesniam gaminimui.
  • Į puodą supilkite augalinį aliejų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, visiškai atvėsinkite.
    10. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, visiškai atvėsinkite.
  • Reklama
  • Stiklainius kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu su soda ir sterilizuokite. Virkite dangtelius 10 minučių.
    11. Stiklainius kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu su soda ir sterilizuokite. Virkite dangtelius 10 minučių.
  • Sandariai sudėkite voveraites į stiklainius ir pripildykite atvėsusiu aliejumi iki viršaus. Laikykite šaldytuve 40 dienų.
    12. Sandariai sudėkite voveraites į stiklainius ir pripildykite atvėsusiu aliejumi iki viršaus. Laikykite šaldytuve 40 dienų.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai