Voveraitės grietinės padaže
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Voveraitės yra nuostabūs ir sveiki grybai. Turbūt populiariausias šių grybų gaminimo būdas yra troškinti grietinėje. Siūlau jums savo gaminimo versiją, labai skanu! Voveraites išvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje. Tada 5–7 minutes pakepinkite grybus su svogūnais ir į keptuvę supilkite grietinę, sumaišytą su miltais ir žolelėmis. Išmaišykite ir troškinkite, kol iškeps, apie 10 minučių. Patiekite su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, jaunomis bulvėmis. Sėkmės!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Voveraitės500 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Grietinė250 gramų
-
Miltai1 šaukštas
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išrūšiuokite voveraites ir nuplaukite jas po šaltu vandeniu.
-
2. Didelius grybus geriau supjaustyti į kelias dalis. Voveraites sudėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, apie 20 minučių.
-
Reklama
-
3. Išvirusius grybus sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vandens perteklius. Tada apkepkite grybus su smulkintais svogūnais augaliniame aliejuje 5–7 minutes.
-
4. Miltus sumaišykite su grietine ir smulkintomis žolelėmis.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite. Galite pridėti daugiau prieskonių pagal skonį.
-
6. Į keptuvę supilkite grietinės mišinį. Išmaišykite ir troškinkite viską kartu po dangčiu 10 minučių. Geriau troškinti ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
7. Kaip garnyrą galite virti jaunas bulves. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama