Vištienos vyniotinis su sūriu ir žolelėmis
4 (4 įvertinimai)
Apie receptą
Šis paprastas, bet labai įdomus receptas nuostabiai papildys šventinį meniu. Pati švelniausia vištienos filė su apetitą keliančiu įdaru yra labai skani ir graži, todėl rekomenduoju į šį patiekalą atkreipti dėmesį. Skubu pasidalinti su jumis gana paprastu, net pradedantiesiems virtuvėje variantu, vištienos vyniotiniu su sūriu ir žolelėmis. Kad įdaras pjaustytas atrodytų apetitiškiau, rekomenduoju įdėti ryškų akcentą: pavyzdžiui, saldžiosios paprikos ar morkos griežinėlį. Kalbant apie prieskonius, rekomenduoju jų naudoti iki minimumo. Pakanka druskos ir pipirų, česnako, kad vyniotinis būtų skanus ir aromatingas.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė1 vnt
-
Žalumynai0.5 Kkrūva
-
Česnakai1~4 skiltelės
-
Sūris70 gramų
-
Paprika1 vnt (neprivaloma)
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir lengvai supjaustykite. Svarbu jos nepažeisti, kitaip ritinys nebus vientisas. Geriausia filė sudėti tarp maistinės plėvelės ir išmušti.
-
2. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite, susmulkinkite. Sudėkite išspaustą česnaką. Nulupkite papriką ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį supjaustykite tomis pačiomis juostelėmis.
-
Reklama
-
3. Filė pasūdykite, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir paprikos. Paskirstykite žalumynus su česnaku. Uždėkite paprikos ir sūrio.
-
4. Tvirtai suvyniokite. Suriškite taip, kad gerai išlaikytų formą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepkite vyniotinį ant stiprios ugnies iš visų pusių, kol susidarys plutelė.
-
Reklama
-
5. Tada perkelkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol paruduos. Po to atvėsinkite ir prieš patiekdami aštriu peiliu supjaustykite tvarkingais griežinėliais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama