Trupininis mėlynių pyragas

Trupininis mėlynių pyragas

4.2 (5 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Visai įprasti ir paprasti ingredientai, labai lengvas receptas, o galų gale gausite skanų, nors ir liesą, pyragą su nuostabiu sultingu įdaru. Šio pyrago skonis užkariaus jus ir jūsų artimuosius! Iš visai įprastų ingredientų galite iškepti labai skanų trupininį pyragą su nuostabiai sultingu ir aromatingu įdaru. Niekas nepatikės, kad šis pyragas liesas. O receptas labai paprastas, bet kuri šeimininkė gali pasigaminti tešlą. Šiame recepte išsamiai aprašyta, kaip pasigaminti mėlynių pyragą. Viskas bus skanu!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    350 gramų
  • Aliejus
    160 mililitrų
  • Druska
    2/3 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Rudasis cukrus
    1 stiklinė
  • Vaisių sultys
    4 šaukštai (arba vandens, bet su sultimis skaniau)
  • Mėlynės
    2 stiklinės (šviežios arba šaldytos)
  • Krakmolas
    2 šaukštai (bulvių arba kukurūzų)
  • Cinamonas
    1 žiupsnelis
  • Sumaltas muskato riešutas
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sumaišykite sausus tešlos ingredientus: miltus, baltąjį cukrų ir druską. Tešlai galite įberti lygų arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Su...
    1. Sumaišykite sausus tešlos ingredientus: miltus, baltąjį cukrų ir druską. Tešlai galite įberti lygų arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Sumaišykite.
  • Įpilkite augalinio aliejaus ir sulčių. Galite naudoti bet kokias sultis: obuolių, apelsinų, greipfrutų.
    2. Įpilkite augalinio aliejaus ir sulčių. Galite naudoti bet kokias sultis: obuolių, apelsinų, greipfrutų.
  • Reklama
  • Ir greitai užminkykite tešlą. Nereikia ilgai minkyti, taip ji taps kieta. Tešla turi būti gana trapi.
    3. Ir greitai užminkykite tešlą. Nereikia ilgai minkyti, taip ji taps kieta. Tešla turi būti gana trapi.
  • Jei turite šaldytų uogų, būtinai leiskite joms atitirpti kiaurasamtyje. Tuo pačiu metu iš jų nutekės skysčio perteklius. Šviežias uogas n...
    4. Jei turite šaldytų uogų, būtinai leiskite joms atitirpti kiaurasamtyje. Tuo pačiu metu iš jų nutekės skysčio perteklius. Šviežias uogas nuplaukite ir nusausinkite.
  • Reklama
  • Uogas suberkite į dubenį, suberkite rudąjį cukrų, krakmolą, cinamoną ir muskato riešutą. Švelniai išmaišykite, stengdamiesi nesutraiškyti...
    5. Uogas suberkite į dubenį, suberkite rudąjį cukrų, krakmolą, cinamoną ir muskato riešutą. Švelniai išmaišykite, stengdamiesi nesutraiškyti uogų.
  • Paimkite 24-26 cm skersmens kepimo formą, lengvai patepkite ją augaliniu aliejumi, rankomis paskleiskite 2/3 tešlos, suformuodami šonus.
    6. Paimkite 24-26 cm skersmens kepimo formą, lengvai patepkite ją augaliniu aliejumi, rankomis paskleiskite 2/3 tešlos, suformuodami šonus.
  • Reklama
  • Mėlynių įdarą paskleiskite per visą tešlos paviršių.
    7. Mėlynių įdarą paskleiskite per visą tešlos paviršių.
  • O likusią tešlą sutrupinti ant įdaro.
    8. O likusią tešlą sutrupinti ant įdaro.
  • Reklama
  • Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
    9. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
  • Leiskite pyragui atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite. Karštas pyragas pjaustant sutrupės, o įdaras taip pat ištekės, todėl būkite ka...
    10. Leiskite pyragui atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite. Karštas pyragas pjaustant sutrupės, o įdaras taip pat ištekės, todėl būkite kantrūs ir palaukite, kol jis visiškai atvės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai