Trupininis mėlynių pyragas
4.2 (5 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Visai įprasti ir paprasti ingredientai, labai lengvas receptas, o galų gale gausite skanų, nors ir liesą, pyragą su nuostabiu sultingu įdaru. Šio pyrago skonis užkariaus jus ir jūsų artimuosius! Iš visai įprastų ingredientų galite iškepti labai skanų trupininį pyragą su nuostabiai sultingu ir aromatingu įdaru. Niekas nepatikės, kad šis pyragas liesas. O receptas labai paprastas, bet kuri šeimininkė gali pasigaminti tešlą. Šiame recepte išsamiai aprašyta, kaip pasigaminti mėlynių pyragą. Viskas bus skanu!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai350 gramų
-
Aliejus160 mililitrų
-
Druska2/3 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus4 šaukštai
-
Rudasis cukrus1 stiklinė
-
Vaisių sultys4 šaukštai (arba vandens, bet su sultimis skaniau)
-
Mėlynės2 stiklinės (šviežios arba šaldytos)
-
Krakmolas2 šaukštai (bulvių arba kukurūzų)
-
Cinamonas1 žiupsnelis
-
Sumaltas muskato riešutas1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišykite sausus tešlos ingredientus: miltus, baltąjį cukrų ir druską. Tešlai galite įberti lygų arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Sumaišykite.
-
2. Įpilkite augalinio aliejaus ir sulčių. Galite naudoti bet kokias sultis: obuolių, apelsinų, greipfrutų.
-
Reklama
-
3. Ir greitai užminkykite tešlą. Nereikia ilgai minkyti, taip ji taps kieta. Tešla turi būti gana trapi.
-
4. Jei turite šaldytų uogų, būtinai leiskite joms atitirpti kiaurasamtyje. Tuo pačiu metu iš jų nutekės skysčio perteklius. Šviežias uogas nuplaukite ir nusausinkite.
-
Reklama
-
5. Uogas suberkite į dubenį, suberkite rudąjį cukrų, krakmolą, cinamoną ir muskato riešutą. Švelniai išmaišykite, stengdamiesi nesutraiškyti uogų.
-
6. Paimkite 24-26 cm skersmens kepimo formą, lengvai patepkite ją augaliniu aliejumi, rankomis paskleiskite 2/3 tešlos, suformuodami šonus.
-
Reklama
-
7. Mėlynių įdarą paskleiskite per visą tešlos paviršių.
-
8. O likusią tešlą sutrupinti ant įdaro.
-
Reklama
-
9. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
-
10. Leiskite pyragui atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite. Karštas pyragas pjaustant sutrupės, o įdaras taip pat ištekės, todėl būkite kantrūs ir palaukite, kol jis visiškai atvės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama