Vištienos šlaunelės karšto oro gruzdintuvėje
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Karšto oro gruzdintuvėje iškeptos vištienos šlaunelės iš vidaus yra neįprastai minkštos, o išorėje – traški plutelė – nepaprastai skanu! Tačiau labai svarbu pasirinkti tinkamą marinatą. Dėl to, kad vištienos šlaunelės kepamos karšto oro gruzdintuvėje, dubenyje cirkuliuojantys marinato garai puikiai prisotina vištienos mėsą iš visų pusių, suteikdami joms neįtikėtinai pikantišką skonį ir nuostabų aromatą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunelės4 vnt
-
Sojų padažas1 šaukštas
-
Garstyčios2 arbatiniai šaukšteliai
-
Česnakai3 skiltelės
-
Medus2 šaukštai (skystas)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Chmelisuneli
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visus ingredientus galima paruošti iš karto. Vištienos šlauneles nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nulupkite česnako skilteles.
-
2. Į atskirą dubenį supilkite alyvuogių aliejų, supilkite medų ir sojų padažą.
-
Reklama
-
3. Į šį dubenį per česnako presą išspauskite česnako skilteles, įberkite druskos, garstyčių ir khmeli-suneli. Viską išmaišyti. Marinatas paruoštas.
-
4. Marinatą supilkite ant vištienos šlaunelių ir aptepkite kiekvieną šlaunelę iš visų pusių. Šlaunelių dubenį palikite marinuotis šaldytuve 1-2 valandas.
-
Reklama
-
5. Marinuotas vištienos šlauneles sudėkite į silikoninę formą, kuri dedama į oro gruzdintuvės dubenį. Įdėkite oro gruzdintuvės dubenį į patį karšto oro gruzdintuvą ir kepkite vištienos šlauneles 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
-
6. Paruoštas vištienos šlauneles galima iš karto patiekti karštas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama