Vištienos sriuba su marinuotais agurkais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškime paprastą vištienos sriubą su marinuotais agurkais. O taip pat, norint kreminio, malonaus skonio – lydytas sūris. Sriuba yra labai skani, soti ir patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Sriuba malonaus rūgštumo. Rinkdamiesi agurkus, rinkitės raugintus agurkus. Marinuoti netinka, nes turi acto skonį. Lydyto sūrio dėti nebūtina, bet su juo skaniau!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Ryžiai20 gramų
-
Lydytas sūris100 gramų
-
Vištienos šlaunelės300 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Svogūnai1 vnt
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Marinuoti agurkai2 vnt
-
Vanduo1 litras
-
Lauro lapas1 vnt
-
Saldžioji paprika1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Vištienos šlauneles nuplaukite, sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir užvirkite. Nupilkite vandenį ir nuplaukite vištieną. Vištienos šlauneles sudėkite atgal į puodą, įpilkite 1 litrą šalto vandens, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies, kol vištiena išvirs.
-
Reklama
-
3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Ryžius kruopščiai nuplaukite. Išvirusią vištieną iškelkite į lėkštę, o į sultinį suberkite pjaustytas bulves ir nuplautus ryžius. Virkite 10 minučių.
-
4. Svogūną ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Suberkite smulkiai pjaustytus marinuotus agurkus ir kartu kepkite dar porą minučių.
-
Reklama
-
5. Į sultinį su ryžiais ir bulvėmis sudėkite keptas daržoves ir agurkus. Virkite kartu 5-7 minutes.
-
6. Saldžiąją papriką išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais, suberkite į puodą su daržovėmis.
-
Reklama
-
7. Nuo virtos vištienos nuimkite odą ir kaulus. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Lydytą sūrį supjaustykite gabalėliais. Į puodą su daržovėmis suberkite vištieną ir sūrį, gerai išmaišykite, kol sūris išsilydys. Sriubą pagardinkite druska, pipirais, suberkite lauro lapą ir troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama