Vištienos rutuliukai padaže

Vištienos rutuliukai padaže

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Norėčiau su jumis pasidalinti savo versija, kaip pasigaminti vištienos kukulius padaže. Itališkos virtuvės mėgėjams ypač rekomenduoju atidžiau pasidomėti receptu, tikrai patiks. Šie minkšti, burnoje tirpstantys vištienos kukuliai, troškinti pomidorų padaže, yra nuostabi idėja pietums ar vakarienei. Jie gali būti patiekiami su bet kokiu garnyru ar, pavyzdžiui, tik su šviežios duonos riekelėmis. Puiki alternatyva daugeliui įprastų kotletų, rekomenduoju įsidėmėti!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    450 gramų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Džiūvėsėliai
    1/2 stiklinės
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį (pipirai, petražolės, čiobreliai, rozmarinai, šalavijai, bazilikas ir kt.)
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Česnakai
    2~4 skiltelės
  • Pomidorai savo sultyse
    800 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite.
  • Blenderiu arba mėsmale sumalkite į faršą.
    2. Blenderiu arba mėsmale sumalkite į faršą.
  • Reklama
  • Įdėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, prieskonių, žolelių pagal skonį. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šiek tiek česnako, suberkite džiūvės...
    3. Įdėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, prieskonių, žolelių pagal skonį. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šiek tiek česnako, suberkite džiūvėsėlius. Viską tinkamai išmaišykite.
  • Iš faršo suformuokite nedidelius rutuliukus.
    4. Iš faršo suformuokite nedidelius rutuliukus.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite rutuliukus.
    5. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite rutuliukus.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.
    6. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.
  • Reklama
  • Atskirai alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą česnaką.
    7. Atskirai alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą česnaką.
  • Pomidorus susmulkinkite savo sultyse, kol gausis vienalytis padažas.
    8. Pomidorus susmulkinkite savo sultyse, kol gausis vienalytis padažas.
  • Reklama
  • Supilkite padažą į keptuvę. Įberkite druskos ir prieskonių.
    9. Supilkite padažą į keptuvę. Įberkite druskos ir prieskonių.
  • Pagal skonį įberkite kapotų žolelių.
    10. Pagal skonį įberkite kapotų žolelių.
  • Reklama
  • Sudėkite rutuliukus į padažą ir troškinkite dar 5-7 minutes, kol suminkštės.
    11. Sudėkite rutuliukus į padažą ir troškinkite dar 5-7 minutes, kol suminkštės.
  • Patiekite su bet kokiu garnyru, šiuo atveju su makaronais. Gero apetito!
    12. Patiekite su bet kokiu garnyru, šiuo atveju su makaronais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai