Vištienos rutuliukai padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Norėčiau su jumis pasidalinti savo versija, kaip pasigaminti vištienos kukulius padaže. Itališkos virtuvės mėgėjams ypač rekomenduoju atidžiau pasidomėti receptu, tikrai patiks. Šie minkšti, burnoje tirpstantys vištienos kukuliai, troškinti pomidorų padaže, yra nuostabi idėja pietums ar vakarienei. Jie gali būti patiekiami su bet kokiu garnyru ar, pavyzdžiui, tik su šviežios duonos riekelėmis. Puiki alternatyva daugeliui įprastų kotletų, rekomenduoju įsidėmėti!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė450 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Džiūvėsėliai1/2 stiklinės
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį (pipirai, petražolės, čiobreliai, rozmarinai, šalavijai, bazilikas ir kt.)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Česnakai2~4 skiltelės
-
Pomidorai savo sultyse800 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Blenderiu arba mėsmale sumalkite į faršą.
-
Reklama
-
3. Įdėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, prieskonių, žolelių pagal skonį. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šiek tiek česnako, suberkite džiūvėsėlius. Viską tinkamai išmaišykite.
-
4. Iš faršo suformuokite nedidelius rutuliukus.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite rutuliukus.
-
6. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.
-
Reklama
-
7. Atskirai alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą česnaką.
-
8. Pomidorus susmulkinkite savo sultyse, kol gausis vienalytis padažas.
-
Reklama
-
9. Supilkite padažą į keptuvę. Įberkite druskos ir prieskonių.
-
10. Pagal skonį įberkite kapotų žolelių.
-
Reklama
-
11. Sudėkite rutuliukus į padažą ir troškinkite dar 5-7 minutes, kol suminkštės.
-
12. Patiekite su bet kokiu garnyru, šiuo atveju su makaronais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama