Žirnių košė

Žirnių košė

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Žirnių košė yra ne tik gardus patiekalas, bet ir gausus baltymų šaltinis. Ją lengva paruošti, o skonis – tikras delikatesas. Patys žirniai dėl didelio baltymų kiekio yra labai sotūs, o čia jie dar ir verdami su mėsa. Šią košę reikia ilgai virti, bet rezultatas pateisina jai skirtą laiką. Tikiuosi, kad šis receptas su nuotraukomis padės jums išvirti skanią žirnių košę su mėsa.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žirniai
    220 gramų
  • Kiauliena
    400 gramų (ant kaulo)
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai kiaulienai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visus ingredientus paruoškite iš karto. Nulupkite ir nuplaukite svogūną iš anksto. Taip pat iš anksto nuplaukite žirnelius.
    1. Visus ingredientus paruoškite iš karto. Nulupkite ir nuplaukite svogūną iš anksto. Taip pat iš anksto nuplaukite žirnelius.
  • Kiaulieną su kaulu dėkite į patogų puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, o užvirus sumažinkite ugnį iki minimumo...
    2. Kiaulieną su kaulu dėkite į patogų puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, o užvirus sumažinkite ugnį iki minimumo. Virkite sultinį 1 valandą.
  • Reklama
  • Kažkur virimo sultinio viduryje į puodą įdėkite du svogūnus, druską ir prieskonius ir toliau viską virkite kartu.
    3. Kažkur virimo sultinio viduryje į puodą įdėkite du svogūnus, druską ir prieskonius ir toliau viską virkite kartu.
  • Tada kiaurasamčiu išimkite mėsą su kaulu ir svogūnus iš sultinio.
    4. Tada kiaurasamčiu išimkite mėsą su kaulu ir svogūnus iš sultinio.
  • Reklama
  • Sultinys gaunasi labai sodrus ir aromatingas.
    5. Sultinys gaunasi labai sodrus ir aromatingas.
  • Nuplautus žirnelius sudėkite į sultinį. Virkite žirnių košę sultinyje 45–60 minučių. Būtinai paragaukite, ar ji išvirusi.
    6. Nuplautus žirnelius sudėkite į sultinį. Virkite žirnių košę sultinyje 45–60 minučių. Būtinai paragaukite, ar ji išvirusi.
  • Reklama
  • Per šį laiką galite atskirti mėsą nuo kaulo ir suplėšyti ją į mažus gabalėlius.
    7. Per šį laiką galite atskirti mėsą nuo kaulo ir suplėšyti ją į mažus gabalėlius.
  • Žirnių košė jau paruošta.
    8. Žirnių košė jau paruošta.
  • Reklama
  • Sudėkite mėsos gabalėlius.
    9. Sudėkite mėsos gabalėlius.
  • Viską išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 5–8 minutes.
    10. Viską išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 5–8 minutes.
  • Reklama
  • Paruoštą košę padalinkite į porcijas ir patiekite karštą.
    11. Paruoštą košę padalinkite į porcijas ir patiekite karštą.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai