Žirnių košė
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Žirnių košė yra ne tik gardus patiekalas, bet ir gausus baltymų šaltinis. Ją lengva paruošti, o skonis – tikras delikatesas. Patys žirniai dėl didelio baltymų kiekio yra labai sotūs, o čia jie dar ir verdami su mėsa. Šią košę reikia ilgai virti, bet rezultatas pateisina jai skirtą laiką. Tikiuosi, kad šis receptas su nuotraukomis padės jums išvirti skanią žirnių košę su mėsa.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žirniai220 gramų
-
Kiauliena400 gramų (ant kaulo)
-
Svogūnai2 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Prieskoniai kiaulienai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visus ingredientus paruoškite iš karto. Nulupkite ir nuplaukite svogūną iš anksto. Taip pat iš anksto nuplaukite žirnelius.
-
2. Kiaulieną su kaulu dėkite į patogų puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, o užvirus sumažinkite ugnį iki minimumo. Virkite sultinį 1 valandą.
-
Reklama
-
3. Kažkur virimo sultinio viduryje į puodą įdėkite du svogūnus, druską ir prieskonius ir toliau viską virkite kartu.
-
4. Tada kiaurasamčiu išimkite mėsą su kaulu ir svogūnus iš sultinio.
-
Reklama
-
5. Sultinys gaunasi labai sodrus ir aromatingas.
-
6. Nuplautus žirnelius sudėkite į sultinį. Virkite žirnių košę sultinyje 45–60 minučių. Būtinai paragaukite, ar ji išvirusi.
-
Reklama
-
7. Per šį laiką galite atskirti mėsą nuo kaulo ir suplėšyti ją į mažus gabalėlius.
-
8. Žirnių košė jau paruošta.
-
Reklama
-
9. Sudėkite mėsos gabalėlius.
-
10. Viską išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 5–8 minutes.
-
Reklama
-
11. Paruoštą košę padalinkite į porcijas ir patiekite karštą.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama