Vištiena Tikka Masala
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Vištiena Tikka Masala – aštrus kario ir vištienos (Tikka) patiekalas. Tikka Masala – aštrus patiekalas, kuriame daug ingredientų, tačiau jį lengva paruošti. Tikka Masala pagrindas yra padažas. Tikka Masala padažas yra universalus. Galima patiekti ne tik su vištiena, bet ir su žuvimi bei kita mėsa. Visi ingredientai kepami keptuvėje. Vištienos skonis labai sodrus. Gamindami keletą kartų galėsite pasirinkti sau tinkamiausią ingredientų balansą. Reikalingi Tikka Masala ingredientai yra ciberžolė, imbieras, čili, kmynai, svogūnai, pomidorų tyrė ir garam masala.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai3 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Paprika1 vnt (maža)
-
Čili1 vnt
-
Jogurtas1 stiklinė
-
Vištienos filė700~800 gramų
-
Sumalta kalendra1.5 šaukšto
-
Malti kmynai1.5 šaukšto
-
Tarkuotas imbieras2 šaukštai
-
Malti čili pipirai1 šaukštas
-
Rapsų aliejus6 šaukštai (arba kitoks aliejus)
-
Kmynų sėklos0.5 arbatinio šaukštelio
-
Anakardžių arba žemės riešutai1 šaukštas (nebūtina)
-
Ciberžolė1 šaukštas
-
Garam masala1 arbatinis šaukštelis (Garam masala: 1 valgomasis šaukštas kardamono, 1 šaukštelis gvazdikėlių, 1 šaukštelis juodųjų pipirų, 1 šaukštelis kmynų sėklų, 1 šaukštelis cinamono, 1 šaukštelis muskato riešuto)
-
Druska1.5 arbatinio šaukštelio
-
Citrina arba laimas0.5 vnt
-
Virintas vanduo1.5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vieną pomidorą, čili pipirą ir papriką nuplaukite, vieną svogūną nulupkite. Pomidorą, papriką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Vietoj šviežio čili galite naudoti konservuotą čili.
-
2. Vištienos filė supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip ir daržoves.
-
Reklama
-
3. Riešutus (jei juos naudojate) reikia nulupti ir (geriausia) šiek tiek pakepinti.
-
4. Likusius du pomidorus nulupkite (minutei įdėkite į verdantį vandenį, po to į šaltą – taip lengvai nusiims odelė). Pomidorus sudėkite į trintuvą su riešutais ir sutrinkite iki tyrės.
-
Reklama
-
5. Paruoškite marinatą vištienai ir daržovėms. Dubenyje sumaišykite jogurtą, 0,5 šaukštelio ciberžolės, 0,5 šaukštelio kalendros, 0,5 šaukštelio čili miltelių, 1 šaukštelį nulupto ir tarkuoto imbiero, pusės citrinos sulčių, 0,5 šaukštelio druskos, 4 šaukštus rapsų aliejus.
-
6. Marinatą kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Marinatą padalinkite per pusę. Sudėkite vištieną į dubenį ir supilkite pusę marinato.
-
8. Atskirame dubenyje kita marinato puse užpilkite anksčiau paruoštas daržoves – papriką, svogūną ir vieną pomidorą.
-
Reklama
-
9. Į didelę keptuvę įpilkite porą šaukštų aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištieną ir kepkite 5-6 minutes. Apverskite į kitą pusę tik tada, kai apatinė pusė bus aukso rudos spalvos.
-
10. Po 6 minučių ant vištienos išdėliokite daržoves. Nemaišykite jų. Tokiu būdu kepkite 4 minutes. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
-
Reklama
-
11. Kitoje keptuvėje arba storasienėje keptuvėje ruošime vištienos tikka padažą. Ant vidutinės ugnies aliejuje, retkarčiais pamaišydami, pradėkite kepti susmulkintą svogūną.
-
12. Įdėkite 0,5 šaukštelio kmynų sėklų.
-
13. Tada įdėkite 1 šaukštelį garam masalas. Recepto sudedamosios dalys nurodo, kuo galima pakeisti paruoštą garam masala mišinį.
-
Reklama
-
14. Taip pat įdėkite 1 šaukštelį druskos.
-
15. Ir galiausiai - 1 šaukštą tarkuoto imbiero.
-
16. Viską išmaišyti. Būkite atsargūs, kad nesudegintumėte svogūnų. Taip pat galite kepti ant silpnos ugnies.
-
17. Kol svogūnai ir prieskoniai keps, paruoškite prieskonių mišinį, kurio taip pat reikės dėti į svogūnus. Į nedidelį dubenį supilkite kelis šaukštus virinto vandens. Į vandenį įpilkite 0,5 šaukštelio ciberžolės.
-
18. Į ciberžolės vandenį įdėkite 1 šaukštą maltų kmynų.
-
19. Tada - 1 šaukštas maltos kalendros.
-
20. 0,5 šaukštelio čili miltelių.
-
21. Viską gerai išmaišyti.
-
22. Gautą mišinį supilkite į keptuvėje esančius svogūnus ir išmaišykite.
-
23. Kepkite, kol aliejus pradės skirtis nuo svogūnų ir prieskonių masės.
-
24. Į svogūną ir prieskonius suberkite pomidorų-riešutų arba tiesiog pomidorų tyrę ir išmaišykite.
-
25. Užpilkite virintu vandeniu, uždarykite dangtį ir troškinkite 4-6 minutes.
-
26. Į paruoštą padažą dėkite vištieną ir daržoves. Tada viską kartu troškinkite 15 minučių ant silpnos, vidutinės arba silpnos ugnies po dangčiu.
-
27. Vištiena Tikka Masala yra paruošta! Aštrumą galima pašalinti patiekiant patiekalą su jogurtu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama