Moliūgų uogienė su džiovintais abrikosais ir apelsinu
5 (1 įvertinimai)
1
Porcijos
5 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Siūloma moliūgų uogienė su džiovintais abrikosais ir apelsinu puikiai tiks vėsiai dienai. Tai toks desertas, kuris pakels nuotaiką. Uogienė ryškiai geltonos spalvos ir tirštos konsistencijos. Uogienės saldumą galima reguliuoti pagal savo skonį. Atsižvelkite į moliūgų, džiovintų abrikosų ir apelsinų skonį; galbūt ingredientai jau turi saldų skonį ir jums reikės mažesnio kiekio. Taip pat, rinkdamiesi apelsiną, pirmenybę teikite tai veislei, kurią rekomenduojama naudoti sultims. Vandens čia nepilama, tačiau svarbu įpilti apelsinų sulčių. Atsižvelkite į niuansus ir uogienė jus džiugins savo skoniu!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas650 gramų
-
Cukrus350~380 gramų
-
Džiovinti abrikosai130 gramų
-
Apelsinas1/2 vnt (didelis)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į storadugnį puodą. Moliūgą apibarstykite cukrumi ir palikite 3 valandoms kambario temperatūroje, 3-3,5 val. Per šį laiką sultys turėtų išsiskirti. Pasibaigus laikui, padėkite puodą su moliūgu ant ugnies šiek tiek žemiau vidutinės ir troškinkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami ir nugriebdami putas.
-
Reklama
-
3. Kol moliūgas verda sirupe, paruoškite džiovintus abrikosus. Kruopščiai nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite, kol moliūgas baigs virti.
-
4. Kai išvirs, suberkite juostelėmis supjaustytus džiovintus abrikosus, suberkite apelsino žievelę ir supilkite sultis.
-
5. Išmaišykite ir padėkite ant silpnos ugnies. Virinama nuo užvirimo 30 minučių, maišant
-
Reklama
-
6. Po kurio laiko uogienė turi sutirštėti.
-
7. Karštą uogienę sudėkite į stiklainius. Užsukite švariais dangteliais ir atvėsinkite. Tada padėkite ruošinius į saugojimo vietą. Kambario temperatūroje uogienė gerai išsilaiko 6 mėnesius.
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama