Vištienos kojos vyne

Vištienos kojos vyne

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Vištienos kojos vyne yra vienas iš daugelio atsakymų į klausimą "kaip skaniai gaminti vištieną". Prieskonių ir vyno mišinys vištienos mėsai suteikia nenusakomo aromato ir skonio – tai būtina išbandyti! Visi žinome, kad vištienos mėsa, kepta be prieskonių ir žolelių, yra gana švelni ir ne itin skani. Šiame patiekale labai aktyviai naudojami prieskoniai ir žolelės, todėl vištienos kojos yra tiesiog nuostabiai skanios ir kvapnios. Vištienos kojelės vyne – vienas iš tų vištienos receptų, kurį naudinga turėti savo kulinariniame arsenale.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kojos
    6 vnt
  • Sausas raudonasis vynas
    500 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus
    80 mililitrų
  • Sviestas
    40 gramų
  • Svogūnai
    3 vnt
  • Salierų stiebai
    350 gramų
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Čiobreliai (šakelės)
    5 vnt
  • Rozmarinas (šakelės)
    3 vnt
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svogūną nuvalome ir supjaustome storais žiedais, tik salierų stiebus nuplauname. Daržoves išdėliojame ant kepimo skardos, lengvai apšlaks...
    1. Svogūną nuvalome ir supjaustome storais žiedais, tik salierų stiebus nuplauname. Daržoves išdėliojame ant kepimo skardos, lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi – ir 15 minučių 200 laipsnių orkaitėje.
  • Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą.
    2. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą.
  • Reklama
  • Kojas dedame į įkaitintą keptuvę, apkepame iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    3. Kojas dedame į įkaitintą keptuvę, apkepame iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Kol kojos kepa, darykime prieskonius. Česnakas turi būti sutraiškytas plokščia peilio puse nenulupus. Rozmarino lapus reikia atskirti nuo...
    4. Kol kojos kepa, darykime prieskonius. Česnakas turi būti sutraiškytas plokščia peilio puse nenulupus. Rozmarino lapus reikia atskirti nuo šakų.
  • Reklama
  • Į keptuvę dedame orkaitėje apskrudusias daržoves, druską, pipirus, prieskonius (rozmarino lapelius, čiobrelių šakeles, česnaką), pilame v...
    5. Į keptuvę dedame orkaitėje apskrudusias daržoves, druską, pipirus, prieskonius (rozmarino lapelius, čiobrelių šakeles, česnaką), pilame vyną, uždengiame ir troškiname apie 1 valandą ant vidutinės ugnies.
  • Po valandos nuimkite dangtį ir kepkite patiekalą, kol vynas beveik visiškai užvirs – tai yra dar apie 30 minučių.
    6. Po valandos nuimkite dangtį ir kepkite patiekalą, kol vynas beveik visiškai užvirs – tai yra dar apie 30 minučių.
  • Reklama
  • Kai tik vynas beveik visiškai užvirs, patiekalą galima nukelti nuo ugnies, sudėti į lėkštes ir patiekti. Skanaus!
    7. Kai tik vynas beveik visiškai užvirs, patiekalą galima nukelti nuo ugnies, sudėti į lėkštes ir patiekti. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai