Vištienos faršo vyniotinis su grybais
4.5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Galite paįvairinti savo šventinį stalą ar dienos meniu, atkreipdami dėmesį į šį gana paprastą vištienos faršo vyniotinį su grybais receptą, keptą sultingoje ir aromatingoje šoninėje. Savaime vištienos faršas su grybais kai kam gali pasirodyti kiek sausas, tačiau iškepus į vyniotinį, suvyniotą į šoninę, gausis labai sultingas ir apetitą keliantis karštas patiekalas. Pabandykite ir nenusivilsite.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos faršas1 kilogramas
-
Grybai300 gramų
-
Šoninė300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnas1~2 vnt
-
Sviestas20 gramų
-
Česnakai1~3 skiltelės
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Grybus nuplaukite, nupilkite vandens perteklių ir supjaustykite plonais griežinėliais.
-
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ten suberkite grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.
-
4. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite.
-
Reklama
-
5. Kai skystis išgaruos iš grybų, į keptuvę suberkite daržoves. Jei norite, galite įpilti šiek tiek grietinėlės, kad įdaras būtų dar sultingesnis. Druska ir pipirai viską pagal skonį.
-
6. Vištienos filė nuplaukite ir perkiškite per mėsmalę. Nuluptą česnaką susmulkinkite ir suberkite į faršą kartu su prieskoniais pagal skonį. Viską tinkamai išmaišyti.
-
Reklama
-
7. Lengvai patepkite folijos lakštą sviestu arba augaliniu aliejumi. Išdėliokite plonas šoninės juosteles, kad šiek tiek persidengtų.
-
8. Maltą mėsą paskirstykite ant paviršiaus, šiek tiek atsitraukdami nuo kraštų, spausdami drėgnomis rankomis.
-
Reklama
-
9. Į vidurį dėkite grybus ir viską atsargiai suvyniokite į ritinį. Taip vištienos faršas su grybais išliks švelnus ir sultingas.
-
10. Tvirtai susukę vyniotinį, suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Įkaitintoje orkaitėje jis keps mažiausiai 40-45 minutes, po to galėsite atsargiai nuimti foliją ir leisti apskrusti paviršiui.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama