Varškės tortas be kepimo
4.1 (18 įvertinimai)
4-5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Išbandykite šį skanų ir lengvą nekepamą varškės tortą. Esu tikra, kad jis nepaliks abejingų. Žiūrėkite ir užsirašykite receptą! Norint paruošti varškės pyragą be kepimo, reikės poros želatinos pakelių, tai bus raktas į sėkmingą suflė paruošimą: švelnus, bet ne skystas. Naudokite grietinėlę ne riebią. Šį pyragą galima gaminti įvairiais spalvų variantais, ne tik juodai baltai. Viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė400 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Grietinė400 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Sausainiai200 gramų
-
Želatinos maišelis2 vnt
-
Šokoladas100 gramų
-
Grietinėlė75 mililitrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Torto pagrindas bus sausainių trupiniai. Sausainius sutrinkite blenderiu. Ištirpinkite sviestą.
-
2. Sviestą ir trupinius gerai išmaišykite. Į torto formą įdėkite pergamentinį popierių (supjaustykite iki formos skersmens). Sudėkite sausainių trupinius į formą, tvirtai suspauskite pagrindą, nusiųskite formą į šaldytuvą, kad pagrindas sukietėtų.
-
Reklama
-
3. Kol pagrindas stings, paruoškite dvi skirtingų spalvų varškės mases. Norėdami tai padaryti, pirmiausia ištirpinkite želatiną skirtinguose dubenėliuose. Kol atvės, paruoškite įdarą: varškę, cukrų ir grietinę sumaišykite blenderiu, masę padalinkite į dvi lygias dalis (galite tiesiog padalinti ingredientus per pusę ir iš karto padaryti dvi skirtingas mases). Į kiekvieną puselę dedame po pakelį ištirpintos želatinos.
-
4. Šokolado plytelę ištirpinkite, supilkite grietinėlę, gerai išmaišyti, neturi likti gumuliukų.
-
Reklama
-
5. Į antrąją varškės masės pusę supilkite šokoladą, išmaišykite. Gavome dvi įdaro mases.
-
6. Dabar išimkite torto formą iš šaldytuvo ir surinkite tortą: išdėliokite po 5 šaukštus šokolado ir baltos varškės masės pakaitomis vieną ant kitos, kol baigsis.
-
Reklama
-
7. Užbaigę formą, pieškite raštą dantų krapštuku: nubrėžkite ilgas linijas prie figūros kraštų ir padarykite mažus dantukus link centro, kaip paveikslėlyje. Tortą nusiųskite į šaldytuvą sustingti, geriausia per naktį.
-
8. Kad tortą būtų lengviau ištraukti iš formos, reikės šiek tiek pašildyti formos šonus. Pavyzdžiui, galite tiesiog pūsti plaukų džiovintuvu. Gatavą varškės tortą patiekiame prie arbatos ar kavos, taip pat galite papuošti uogomis. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (18 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama