Varškės ir želatinos pyragas be kepimo
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Nuostabus lengvas tortas iš varškės ir želatinos, ypač tinka karštuoju metų laiku, nes jo kepti nereikia! Tokį tortą galima ruošti ir iš neriebios varškės ir grietinės, ir iš gana riebių, net naminių ingredientų. Pirmuoju atveju gausite lengvą desertą, kuriuo galėsite pasilepinti net laikydamiesi dietos. Antroje – tortas bus švelnesnis, kreminio skonio. Tokiam tortui rinkitės minkštus vaisius. Pavyzdžiui, kiviai puikiai tinka.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė500 gramų
-
Grietinė300 gramų
-
Želatina30 gramų
-
Vanduo1 stiklinė
-
Cukrus arba meduspagal skonį
-
Uogos ar vaisiaipagal skonį
-
Mėtų arba šokoladopagal skonį (dekoravimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Varškę ir grietinę sumaišykite su blenderiu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Galite pridėti medaus ar cukraus. Cukraus galima pridėti 200 gramų, o medaus - 3 šaukštus su kaupeliu. Apskritai, viskas priklauso nuo jūsų skonio pageidavimų, ar jums patinka saldūs desertai, ar ne. Tai taip pat priklauso nuo jūsų dedamų vaisių ar uogų, ar jie rūgštūs, ar saldūs.
-
4. Želatiną supilkite į stiklinę geriamojo vandens.
-
Reklama
-
5. Vaisius supjaustykite, geriausia – žiedais.
-
6. Dabar išmirkytą želatiną uždėkite ant nedidelės ugnies ir virkite 3-5 minutes, kad želatina visiškai ištirptų.
-
Reklama
-
7. Tada plona srovele supilkite želatiną į varškės masę su grietine. Gerai išmaišykite ir išplakite.
-
8. Paimkite kepimo indą, ant dugno dėkite vaisius, supilkite dalį varškės masės. Turėjau silikoninę formelę stikliniu dugnu, joje labai patogu gaminti tokius nekeptus tortus.
-
Reklama
-
9. Galite pakartoti procedūrą, tada gauname sluoksnius. Tortą dėkite į šaldytuvą bent pusantros valandos ar dviem.
-
10. Paruoštą tortą galite nudažyti šokolado drožlėmis ar miško uogomis ir mėtų lapeliais. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama