Višta orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Skanus ir labai apetitą keliantis patiekalas – orkaitėje kepta višta. Ji gali būti paruošta įprastą dieną arba patiekiama nedidelei šeimos šventei. Ją paruošti labai paprasta, nes receptas paprastas. Višta, kepta orkaitėje, yra vienas populiariausių patiekalų šeimos šventei ar tiesiog pietums ar vakarienei. Yra daugybė paukštienos kepimo būdų, tačiau atkreipiu jūsų dėmesį į dar vieną, su azijietišku posūkiu. Marinatas vištienai gana aštrus, o jei nesate aštraus maisto mėgėjas, recepte rekomenduoju sumažinti čili pastos kiekį. Pažiūrėkite, kaip kepti vištą orkaitėje.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Višta1.4 kilogramo
-
Sojų padažas4 šaukštai
-
Čili pasta1 šaukštas (arba česnako, čili pipirų ir augalinio aliejaus mišinys)
-
Tarkuotas imbieras1 šaukštas
-
Svogūnas1 vnt
-
Aliejus2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite vištą, gerai išvalykite ir perpjaukite išilgai nugaros.
-
2. Perpjautą vištieną padėkite išskleistą.
-
Reklama
-
3. Paruoškite vištienos marinatą: sumaišykite sojų padažą, čili pastą ir imbierą. Vištienos vidų ištepkite marinatu.
-
4. Sudėkite į gilų indą ir marinatu ištepkite vištienos išorę.
-
Reklama
-
5. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir šiek tiek sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Vištieną apibarstykite svogūnais ir palikite marinuotis pusantros valandos.
-
6. Vištieną apšlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę valandai kepti 200 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
7. Tada nuimame foliją, išimame svogūną ir išsiskyrusias sultis, tad iš jų galima pasigaminti padažą. Ir vištieną pašaukite į orkaitę dar 15-20 minučių, kad apskrus.
-
8. Svogūną ir sultis sumaišykite trintuvu ir patiekite su vištiena.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama