Šventinis kiaulienos vyniotinis su įdaru
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pažvelkite į šią idėją. Ryškus ir patrauklus įdaras, minkšta mėsa. Patiekalas idealiai tinka absoliučiai bet kokiam garnyrui ar šviežioms daržovėms. Rekomenduoju! Iš karto noriu pasakyti, kad ši idėja, kaip iškepti šventinį kiaulienos vyniotinį su įdaru, gali būti visiškai pakeista pagal jūsų skonį ar turimus ingredientus. Šiuo atveju naudojama mocarela, prosciutto, špinatai ir kai kurie džiovinti pomidorai. Prieš patiekdami gatavą vyniotinį galite apipilti mėgstamu padažu.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai3 skiltelės
-
Citrinos sulčių2 šaukštai
-
Garstyčios1 šaukštas
-
Aliejus1 šaukštas
-
Kiauliena800 gramų
-
Mocarela60 gramų
-
Špinatai1 ryšulėlis
-
Džiovinti pomidorai1~2 šaukštai
-
Prosciutto50 gramų
-
Druskos ir pipirųpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Atsargiai perpjaukite gabalėlį, kad išvyniotumėte mėsą. Uždenkite maistine plėvele, lengvai pamuškite. Susmulkintą česnaką sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, augaliniu aliejumi, druska ir pipirais.
-
2. Pusę gauto mišinio užtepkite ant kiaulienos, tolygiai paskirstykite šepetėliu ar šaukštu. Ant viršaus uždėkite sūrio ir prosciutto sluoksnį.
-
Reklama
-
3. Toliau – špinatai ir pomidorai. Rankomis lengvai paspauskite įdarą.
-
4. Švelniai suvyniokite ritinį, suriškite storu siūlu. Antrąja česnako, aliejaus ir citrinos sulčių mišinio su prieskoniais dalimi aptepkite vyniotinį iš visų pusių. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
-
Reklama
-
5. Maždaug po pusvalandžio temperatūrą galite šiek tiek sumažinti. Iškepkite šventinį kiaulienos vyniotinį su įdaru, kol paruduos.
-
6. Užbaigtas vyniotinis turi ,,pailsėti,, 10-12 minučių. Supjaustykite porcijomis ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama