Varškės apkepas su razinomis ir graikiniais riešutais
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Jei mėgstate varškės apkepą, bet norite įvairovės, šis receptas kaip tik jums. Varškę geriausia naudoti sausą ir vienalytę arba pertrinti trintuvu. Varškės apkepą galima patiekti su grietine, kondensuotu pienu ar uogiene. Jei razinos labai išdžiūvo, pamirkykite jas verdančiame vandenyje 10-20 minučių, tada nuplaukite ir nusausinkite. Graikinius riešutus galima lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė 9%500 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Manų kruopos2 šaukštai
-
Razinos3 šaukštai
-
Cukrus3 šaukštai
-
Graikiniai riešutai3 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Vanilinis cukrus10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite razinas ir nusausinkite.
-
2. Į dubenį suberkite varškę ir suberkite cukrų, manų kruopas ir vanilinį cukrų. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į varškę suberiame trynius, vėliau mums prireiks baltymų. Viską gerai išmaišykite ir palikite 30 min.
-
Reklama
-
3. Suberkite razinas ir smulkintus graikinius riešutus, išmaišykite.
-
4. Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki purių, stabilių putų. Sudėkite putas į varškės mišinį ir švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite varškės masę, išlyginkite.
-
6. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko išimkite varškės apkepą, atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama