Varškės apkepas kaip darželyje

Varškės apkepas kaip darželyje

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Vaikystėje darželyje pusryčiams ar pavakariams ypač džiugindavo skani varškės apkepėlė - minkšta, puri ir tiesiog tirpstanti burnoje! Dabar galite paruošti šį nuostabų desertą savo virtuvėje. Užsirašykite receptą! Šį apkepą labai paprasta gaminti ir susideda vos iš kelių prieinamų ingredientų. Ji gaunasi švelni, šiek tiek saldi, su malonia plutele viršuje. Apkepėlė puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek desertui pavakariams. Patiekite ją su uogiene, medumi arba šviežiais vaisiais - ir ant jūsų stalo atsiras tikras hitas, kuris pradžiugins ne tik vaikus, bet ir suaugusius! Nepraleiskite progos pradžiuginti savo šeimą šiuo vaikystės skanėstu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    500 gramų
  • Manų kruopos
    100 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Sviestas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anksto, kad jis suminkštėtų.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Sviestą išimkite iš šaldytuvo iš anksto, kad jis suminkštėtų.
  • Naudokite ne per drėgną varškę ir praleiskite ją per smulkų sietelį arba sutrinkite trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
    2. Naudokite ne per drėgną varškę ir praleiskite ją per smulkų sietelį arba sutrinkite trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
  • Reklama
  • Į varškę supilkite pieną.
    3. Į varškę supilkite pieną.
  • Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į varškę įdėkite minkštą sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.
    5. Į varškę įdėkite minkštą sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į varškės masę įberkite manų kruopas ir išmaišykite.
    6. Į varškės masę įberkite manų kruopas ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite apie 7 minutes dideliu mikserio greičiu, kol masė taps puri ir šviesi. Supilkite kiaušinių m...
    7. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite apie 7 minutes dideliu mikserio greičiu, kol masė taps puri ir šviesi. Supilkite kiaušinių masę į varškę ir atsargiai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų.
  • Dubenį su varškės mase uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 25 minutes, kad manų kruopos sugertų drėgmę ir išbrinktų.
    8. Dubenį su varškės mase uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 25 minutes, kad manų kruopos sugertų drėgmę ir išbrinktų.
  • Reklama
  • Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis arba džiūvėsėliais. Į formą perkelkite varškės masę ir išlyginkite.
    9. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis arba džiūvėsėliais. Į formą perkelkite varškės masę ir išlyginkite.
  • Įkaitinkite orkaitę ir kepkite apkepėlę 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Viršus turi apskrusti, o masė sutirštėti.
    10. Įkaitinkite orkaitę ir kepkite apkepėlę 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Viršus turi apskrusti, o masė sutirštėti.
  • Reklama
  • Iškeptą apkepėlę išimkite, visiškai atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
    11. Iškeptą apkepėlę išimkite, visiškai atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
  • Varškės apkepėlė paruošta. Skanaus!
    12. Varškės apkepėlė paruošta. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai