Vaisių tyrės želė
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Vaisių tyrės želė labai panaši į subtilų turkišką delikatesą ar zefyrus. Tai daug sveikiau nei parduotuvės saldumynai, o gerti arbatą su juo vienas malonumas. Galima naudoti bet kokią vaisių tyrę, geriau naminę, bet visai tinka ir parduotuvėje pirkta. Cukrų reguliuokite pagal savo skonį, tačiau nepamirškite, kad želatina „užmuša“ cukrų ir galutinis rezultatas bus ne toks saldus. Jei pageidaujama, masę galima supilti į dubenėlius ir juose patiekti želė. Želė geriausia laikyti šaldytuve.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vaisių tyrė250 gramų
-
Greitai veikianti želatina15 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Supilkite tyrę į gilų dubenį, suberkite cukrų ir tirpią želatiną. Viską išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti.
-
Reklama
-
3. Masę kaitinkite, kol ištirps cukrus ir želatina. Masė turi tapti vienalytė. Tai galima padaryti ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje, įkaitinant po 20 sekundžių.
-
4. Mišinį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir plakite mikseriu iki šviesios ir purios masės.
-
Reklama
-
5. Sutepkite bet kokią formą augaliniu aliejumi ir perkelkite į jį masę. Įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kol sustings. Tada supjaustykite želė, perkelkite į indą ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama