Vaisių pyragas
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 35 min.
Apie receptą
Renkantis pyragui vaisius ir uogas, pirmenybę teikite ne itin sultingiems vaisiams. Pavyzdžiui, tai gali būti obuoliai, kriaušės ir juodieji serbentai. Iškepus pyragą būtinai palaukite kol atvės.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Nektarinas4~5 (kietas)
-
Avietės100 gramų (šviežios arba šaldytos)
-
Kiaušinis3 vnt
-
Kvietiniai miltai260 gramų
-
Cukrus170 gramų
-
Sviestas70 gramų (arba margarinas)
-
Kefyras180 mililitrų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai2,5 šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Nektarinus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais. Jei naudojate šaldytas avietes, naudokite iš karto neatšildytas.
-
2. Sumaišykite kiaušinius ir cukrumi dubenyje. Plakite iki putų.
-
Reklama
-
3. Įpilkite šilto kefyro, kepimo miltelių. Plakite toliau.
-
4. Ištirpinkite sviestą, supilkite į dubenį. Maišykite toliau mažu greičiu.
-
Reklama
-
5. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite
-
6. Leiskite tešlai pabūti 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Orkaitę nustatykite 180 laipsnių temperatūra. Paimkite formą, padenkite kepimo popieriumi (jei reikia, sutepkite plonu sviesto sluoksniu). Supilkite į jį tešlą. Išdėstykite nektarino griežinėlius.
-
8. Sudėkite avietes. Jei iš uogų išsiskyrė sultys, sultis nukoškite ir sudėkite uogas ant tešlos. Pyragą dedame į karštą orkaitę 45 minutėms.
-
Reklama
-
9. Praėjus laikui, išimkite pyragą, pabarstykite viršų 1 šaukštu cukraus ir vėl pašaukite į orkaitę 10 minučių.
-
10. Išimkite pyragą iš formos ir palikite atvėsti.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama