Upėtakis su brokoliais ir žiediniais kopūstais orkaitėje

Upėtakis su brokoliais ir žiediniais kopūstais orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

3-4

Porcijos

40 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Skanus, sveikas ir paprastas patiekalas iš žuvies ir daržovių, kurį galima patiekti tiek ant šventinio stalo, tiek paruošti sekmadienio vakarienei ar pietums. Maisto mėgėjai tai įvertins! Upėtakis yra žuvis su labai minkšta ir skania mėsa. Būtina griežtai laikytis kepimo laiko, kad nesugadintumėte patiekalo skonio. Folija neleis žuviai išdžiūti kepimo metu. Pasirinktinai į daržoves galite pridėti ir kitų jums patinkančių daržovių. Ši žuvis derinama su visomis daržovėmis. Žiedinius kopūstus ir brokolius galima vartoti ir šviežiai sušaldytus, prieš tai juos atšildytus. Į žuvies marinatą galite įpilti šiek tiek sojų padažo, tačiau tokiu atveju dėkite mažiau druskos. Į žuvies pilvą dėl skonio galite įberti porą šviežių žolelių šakelių.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Upėtakis
    600 gramų (1 vnt.)
  • Žiediniai kopūstai
    400 gramų
  • Brokoliai
    300 gramų
  • Pupelės
    100 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    2~3 šaukštai (2 šaukštai
  • Džiovintas raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis (1/2 šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Žiedinius kopūstus ir brokolius atskirkite žiedynais. Šparagines pupeles ir kopūstų žiedynus sudėkite į kepimo indą.
    2. Žiedinius kopūstus ir brokolius atskirkite žiedynais. Šparagines pupeles ir kopūstų žiedynus sudėkite į kepimo indą.
  • Įpilkite 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio ir 2 valgomus šaukštus alyvuogių aliejus. Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais, leng...
    3. Įpilkite 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio ir 2 valgomus šaukštus alyvuogių aliejus. Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais, lengvai išmaišykite.
  • Išdarinėti žuvį, pašalinti žiaunas ir pašalinti žvynus. Nuplaukite ir nusausinkite. Visas puses ir pilvą įtrinkite druska, pipirais, raud...
    4. Išdarinėti žuvį, pašalinti žiaunas ir pašalinti žvynus. Nuplaukite ir nusausinkite. Visas puses ir pilvą įtrinkite druska, pipirais, raudonėliais ir alyvuogių aliejumi.
  • Perkelkite žuvį į daržoves. Citriną supjaustykite mažais griežinėliais, išdėliokite ant daržovių ir žuvies pilve. Skardą sandariai uždenk...
    5. Perkelkite žuvį į daržoves. Citriną supjaustykite mažais griežinėliais, išdėliokite ant daržovių ir žuvies pilve. Skardą sandariai uždenkite folija, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
  • Paruoštas daržoves ir žuvį perkelkite į indą, patiekite karštą. Skanaus!
    6. Paruoštas daržoves ir žuvį perkelkite į indą, patiekite karštą. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai