Turkiškas obuolių pyragas

Turkiškas obuolių pyragas

5 (1 įvertinimai)

8-10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Dar nevalgėte obuolių pyrago? Tada dalinuosi turkiško obuolių pyrago receptu, jis subtilus, kvapnus, skanus ir pakankamai didelis, tad tikrai užteks visai šeimai! Šį pyragą iškepti visai nesunku, susidoros net nepatyrusi šeimininkė. Vykdykite išsamų žingsnis po žingsnio receptą ir gaminkite su malonumu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    3 vnt (1 kiaušinis
  • Miltai
    235 gramai (200 gramų
  • Sviestas
    150 gramų
  • Cukrus
    250 gramų (100 gramų
  • Jogurtas
    130 gramų (natūralus)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė
    200 gramų
  • Obuoliai
    3~5 vnt
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Kambario temperatūros kiaušinį ir 100 gramų cukraus išplakite mikseriu.
    2. Kambario temperatūros kiaušinį ir 100 gramų cukraus išplakite mikseriu.
  • Reklama
  • Į cukraus mišinį įdėkite minkšto sviesto.
    3. Į cukraus mišinį įdėkite minkšto sviesto.
  • Įpilkite jogurto.
    4. Įpilkite jogurto.
  • Reklama
  • Į miltus suberkite kepimo miltelius.
    5. Į miltus suberkite kepimo miltelius.
  • Į dubenį suberkite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite tešlą.
    6. Į dubenį suberkite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite tešlą.
  • Reklama
  • Pasiruoškite nuimamą formą, dugną išklokite kepimo popieriumi, formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
    7. Pasiruoškite nuimamą formą, dugną išklokite kepimo popieriumi, formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
  • Tešlą supilkite į paruoštą skardą, išlyginkite.
    8. Tešlą supilkite į paruoštą skardą, išlyginkite.
  • Reklama
  • Ant tešlos sudėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius.
    9. Ant tešlos sudėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius.
  • Išplakite 2 kiaušinių baltymus ir 100 gramų cukraus.
    10. Išplakite 2 kiaušinių baltymus ir 100 gramų cukraus.
  • Reklama
  • Trynius sutrinkite su likusiu cukrumi.
    11. Trynius sutrinkite su likusiu cukrumi.
  • Į trynius įpilkite grietinės.
    12. Į trynius įpilkite grietinės.
  • Į trynių masę įpilkite 2 valgomus šaukštus miltų, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
    13. Į trynių masę įpilkite 2 valgomus šaukštus miltų, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  • Reklama
  • Trynių masę supilkite į išplaktus baltymus, švelniai išmaišykite, stengdamiesi išlaikyti išplaktų baltymų struktūrą.
    14. Trynių masę supilkite į išplaktus baltymus, švelniai išmaišykite, stengdamiesi išlaikyti išplaktų baltymų struktūrą.
  • Ant obuolių užpilkite kramą, išlyginkite.
    15. Ant obuolių užpilkite kramą, išlyginkite.
  • Torto viršų pabarstykite cinamonu, geriau tai daryti per sietelį.
    16. Torto viršų pabarstykite cinamonu, geriau tai daryti per sietelį.
  • Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, ar iškepęs patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku.
    17. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, ar iškepęs patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku.
  • Leiskite pyragui atvėsti iki kambario temperatūros, tada atsargiai išimkite jį iš formos.
    18. Leiskite pyragui atvėsti iki kambario temperatūros, tada atsargiai išimkite jį iš formos.
  • Skanaus.
    19. Skanaus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai