Turkiškas obuolių pyragas
5 (1 įvertinimai)
8-10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Dar nevalgėte obuolių pyrago? Tada dalinuosi turkiško obuolių pyrago receptu, jis subtilus, kvapnus, skanus ir pakankamai didelis, tad tikrai užteks visai šeimai! Šį pyragą iškepti visai nesunku, susidoros net nepatyrusi šeimininkė. Vykdykite išsamų žingsnis po žingsnio receptą ir gaminkite su malonumu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis3 vnt (1 kiaušinis
-
Miltai235 gramai (200 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Cukrus250 gramų (100 gramų
-
Jogurtas130 gramų (natūralus)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinė200 gramų
-
Obuoliai3~5 vnt
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Kambario temperatūros kiaušinį ir 100 gramų cukraus išplakite mikseriu.
-
Reklama
-
3. Į cukraus mišinį įdėkite minkšto sviesto.
-
4. Įpilkite jogurto.
-
Reklama
-
5. Į miltus suberkite kepimo miltelius.
-
6. Į dubenį suberkite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite tešlą.
-
Reklama
-
7. Pasiruoškite nuimamą formą, dugną išklokite kepimo popieriumi, formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
-
8. Tešlą supilkite į paruoštą skardą, išlyginkite.
-
Reklama
-
9. Ant tešlos sudėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius.
-
10. Išplakite 2 kiaušinių baltymus ir 100 gramų cukraus.
-
Reklama
-
11. Trynius sutrinkite su likusiu cukrumi.
-
12. Į trynius įpilkite grietinės.
-
13. Į trynių masę įpilkite 2 valgomus šaukštus miltų, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
-
Reklama
-
14. Trynių masę supilkite į išplaktus baltymus, švelniai išmaišykite, stengdamiesi išlaikyti išplaktų baltymų struktūrą.
-
15. Ant obuolių užpilkite kramą, išlyginkite.
-
16. Torto viršų pabarstykite cinamonu, geriau tai daryti per sietelį.
-
17. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, ar iškepęs patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku.
-
18. Leiskite pyragui atvėsti iki kambario temperatūros, tada atsargiai išimkite jį iš formos.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama