Ant grotelių kepta nugarinė

Ant grotelių kepta nugarinė

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Gerai marinuota ir tinkamai iškepta ant grotelių kepta nugarinė yra šimtą kartų skanesnė už bet kokius šašlykus. Išmokite ją kepti! Vieną vasarą į mano rankas pateko geras gabalas kiaulienos nugarinės. Tuo metu kebabas jau buvo atsibodęs, norėjosi mėsą iškepti kažkaip kitaip. Čia gelbėjo ant grotelių keptos nugarinės receptas, kurį radau kažkurioje kulinarijos knygoje. Paėmiau receptą, šiek tiek pakoregavau savaip - gavosi labai skanu. Taigi mielai papasakosiu ir parodysiu, kaip iškepti nugarinę, kad ji būtų fantastiškai minkšta (o tam reikia žinoti keletą paslapčių).

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
    750 gramų
  • Druska
    2 šaukštai
  • Medus
    3 šaukštai
  • Prieskoniai
    3 šaukštai (paprika, aitrioji paprika, juodieji pipirai)
  • Actas
    3 šaukštai
  • Sojų padažas
    50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Giliame dubenyje sumaišykite druską, medų ir actą. Į jį įpilkite puodelį šalto vandens. Kiaulienos nugarinę supjaustome ne didesniais kai...
    1. Giliame dubenyje sumaišykite druską, medų ir actą. Į jį įpilkite puodelį šalto vandens. Kiaulienos nugarinę supjaustome ne didesniais kaip 1 cm storio kepsniais ir dedame į marinatą.
  • Siunčiame į šaldytuvą 1-2 valandoms pasimarinuoti.
    2. Siunčiame į šaldytuvą 1-2 valandoms pasimarinuoti.
  • Reklama
  • Mėsą išimkite iš marinato. Ji turi būti nusausinta popieriniais rankšluosčiais.
    3. Mėsą išimkite iš marinato. Ji turi būti nusausinta popieriniais rankšluosčiais.
  • Sumaišykite sojų padažą ir prieskonius. Gautu marinatu patepkite mėsą.
    4. Sumaišykite sojų padažą ir prieskonius. Gautu marinatu patepkite mėsą.
  • Reklama
  • Dėkite ant grotelių ir kepkite apie 4 minutes iš kiekvienos pusės.
    5. Dėkite ant grotelių ir kepkite apie 4 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Iškeptus kepsnelius uždengiame folija ir leidžiame 10 minučių visiškai pasiruošti, o po to patiekiame.
    6. Iškeptus kepsnelius uždengiame folija ir leidžiame 10 minučių visiškai pasiruošti, o po to patiekiame.
  • Reklama
  • Ant grotelių kepta nugarinė paruošta. Skanaus!
    7. Ant grotelių kepta nugarinė paruošta. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai