Ant grotelių kepta nugarinė
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Gerai marinuota ir tinkamai iškepta ant grotelių kepta nugarinė yra šimtą kartų skanesnė už bet kokius šašlykus. Išmokite ją kepti! Vieną vasarą į mano rankas pateko geras gabalas kiaulienos nugarinės. Tuo metu kebabas jau buvo atsibodęs, norėjosi mėsą iškepti kažkaip kitaip. Čia gelbėjo ant grotelių keptos nugarinės receptas, kurį radau kažkurioje kulinarijos knygoje. Paėmiau receptą, šiek tiek pakoregavau savaip - gavosi labai skanu. Taigi mielai papasakosiu ir parodysiu, kaip iškepti nugarinę, kad ji būtų fantastiškai minkšta (o tam reikia žinoti keletą paslapčių).
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė750 gramų
-
Druska2 šaukštai
-
Medus3 šaukštai
-
Prieskoniai3 šaukštai (paprika, aitrioji paprika, juodieji pipirai)
-
Actas3 šaukštai
-
Sojų padažas50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Giliame dubenyje sumaišykite druską, medų ir actą. Į jį įpilkite puodelį šalto vandens. Kiaulienos nugarinę supjaustome ne didesniais kaip 1 cm storio kepsniais ir dedame į marinatą.
-
2. Siunčiame į šaldytuvą 1-2 valandoms pasimarinuoti.
-
Reklama
-
3. Mėsą išimkite iš marinato. Ji turi būti nusausinta popieriniais rankšluosčiais.
-
4. Sumaišykite sojų padažą ir prieskonius. Gautu marinatu patepkite mėsą.
-
Reklama
-
5. Dėkite ant grotelių ir kepkite apie 4 minutes iš kiekvienos pusės.
-
6. Iškeptus kepsnelius uždengiame folija ir leidžiame 10 minučių visiškai pasiruošti, o po to patiekiame.
-
Reklama
-
7. Ant grotelių kepta nugarinė paruošta. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama