Perlinės kruopos su daržovėmis
4.7 (21 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kartais būna tokios nuotaikos, kad norisi įprasto, paprasto „žmogiško“ maisto. Štai kaip gaminti perlines kruopas su daržovėmis. Jos dažnai apeinamos, bet veltui! Juk tai skanu ir sveika. Perlinės kruopos turi vieną savybę, jas virti reikia ilgai, nes grūdai labai rupūs. Bet vis tiek iš perlinių kruopų galite gaminti daugybę nuostabių patiekalų!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Perlinės kruopos2 stiklinės
-
Morkos2 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Konservuoti žirneliai300 gramų
-
Druska, pipirai, prieskoniaipagal skonį
-
Aliejus30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Perlines kruopas nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Pusvalandį pamirkykite šiltame vandenyje. Po to reikės paimti sausą keptuvę ir maišant mentele pakepinti perlines kruopas, kol pakvips riešutiniu kvapu.
-
2. Kol perlinės kruopos mirksta, galite paruošti daržoves. Nulupkite morkas ir svogūnus. Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Viską pakepinkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol suminkštės. Tada atidarykite žirnelių skardinę. Supilkite žirnelius kartu su skysčiu į keptuvę. Troškinkite 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Tada sudėkite keptas perlines kruopas, tolygiai paskirstydami jas tarp daržovių. Į keptuvę supilkite vandenį. Jis turi visiškai uždengti daržoves ir grūdus. Troškinkite ant silpnos ugnies valandą.
-
4. Kai vanduo pradės garuoti ir pamatysite, kad perlinės kruopos išbrinko, uždenkite keptuvę dangčiu. Įpilkite vandens tiek, kiek reikia, kad perlinės kruopos būtų minkštos.
-
Reklama
-
5. 10 minučių prieš baigiant gaminti įberkite druskos ir pipirų. Pridėkite prieskonių pagal savo skonį. Patiekite perlines kruopas su daržovėmis ir žolelėmis kaip savarankišką patiekalą arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (21 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama