Trijų norų keksiukas

Trijų norų keksiukas

5 (3 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Keksas gavo savo pavadinimą dėl trijų sluoksnių, kurie daro jį labai gražų ir skanų. Tokį desertą galima paruošti tiek šventiniam stalui, tiek pasiimti su savimi į svečius. Labai gražus keksas. Tešlai sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius, tada išminkykite. Tešlą padalinkite į tris dalis, kiekvieną iš jų sumaišykite su savo įdaru – riešutais, šokoladu ir aguonomis. Tešlos dalis sluoksniuokite kepimo formoje, sudėdami vieną ant kitos, ir kepkite orkaitėje valandą. Pateikiant pabarstykite paruoštą keksą cukraus pudra.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    150 gramų
  • Cukrus
    150 gramų
  • Graikiniai riešutai
    150 gramų
  • Aguonos
    40 gramų
  • Šokoladas
    50 gramų
  • Miltai
    250 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatinis šaukšteliai
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Cukraus pudra
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su cukrumi. Įmušti kiaušinius, sudėti miltus, kepimo miltelius ir išminkyti tešlą.
    1. Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su cukrumi. Įmušti kiaušinius, sudėti miltus, kepimo miltelius ir išminkyti tešlą.
  • Padalyti tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį sumaišyti su savo įdaru – pirmą su smulkintais riešutais, antrą su šokolado gabaliukais, treč...
    2. Padalyti tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį sumaišyti su savo įdaru – pirmą su smulkintais riešutais, antrą su šokolado gabaliukais, trečią su aguonomis.
  • Reklama
  • Kepimo formą patepti sviestu. Tešlos dalis dėti sluoksniais. Pirmiausia – tešla su riešutais.
    3. Kepimo formą patepti sviestu. Tešlos dalis dėti sluoksniais. Pirmiausia – tešla su riešutais.
  • Tada – su šokoladu. Stebėti, kad sluoksniai nesusimaišytų.
    4. Tada – su šokoladu. Stebėti, kad sluoksniai nesusimaišytų.
  • Reklama
  • Ir galiausiai – sluoksnis su aguonomis. Įdėti į orkaitę ir kepti 1 valandą 180 °C temperatūroje. Pateikiant pabarstyti paruoštą keksą cuk...
    5. Ir galiausiai – sluoksnis su aguonomis. Įdėti į orkaitę ir kepti 1 valandą 180 °C temperatūroje. Pateikiant pabarstyti paruoštą keksą cukraus pudra.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai