Traškūs žuvies piršteliai
4.1 (15 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Keptą žuvį siūlau ruošti traškių gabalėlių pavidalu. Šioje formoje jie gali būti patiekiami kaip šaltas užkandis su padažu arba karštas su bet kokiu garnyru. Žuvies piršteliai gali būti pagaminti iš bet kokios baltos žuvies filė. Prieš kepdami būtinai patikrinkite žuvį ir pašalinkite visus kaulus. Kad žuvies piršteliai nebūtų riebūs, pirmiausia sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinio baltymai3 vnt
-
Žuvis450 gramų (filė)
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Aliejus100 mililitrai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žuvį supjaustykite įstrižai juostelėmis. Pagardinkite filė druska, pipirais ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Į baltymus įberkite šiek tiek druskos ir išplakite į minkštas baltas putas.
-
4. Sudėkite žuvies filė į kiaušinių baltymus ir maišykite, kol gabalėliai visiškai pasidengs.
-
Reklama
-
5. Sudėkite žuvies juosteles į miltus ir visiškai apvoliokite.
-
6. Į gilią keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite žuvies pirštelius ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, apie 3-4 minutes.
-
Reklama
-
7. Traškūs žuvies piršteliai yra paruošti! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (15 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama