Uogienė iš juodųjų ir raudonųjų serbentų

Uogienė iš juodųjų ir raudonųjų serbentų

4.3 (3 įvertinimai)

2 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Juodieji ir raudonieji serbentai, nors ir tos pačios šeimos, skoniu visiškai skiriasi. O jei juos derinsite ir išvirsite uogienę, gausite skanią, harmoningą uogienę. Stiklainius galite sterilizuoti bet kokiu patogiu būdu, o geležinius dangtelius virti ant vidutinės ugnies 5 minutes. Uogienę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, geriausia rūsyje. Jei uogienė jums per skysta, ​​galite ją sutirštinti pektinu arba gelfix.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Raudonieji serbentai
    500 gramų
  • Juodieji serbentai
    500 gramų
  • Cukrus
    1200 gramų
  • Vanduo
    150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išrūšiuokite uogas, pašalinkite šakeles, nuplaukite ir visiškai nusausinkite.
    1. Išrūšiuokite uogas, pašalinkite šakeles, nuplaukite ir visiškai nusausinkite.
  • Supilkite cukrų į storadugnį puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite sirupą tris minutes.
    2. Supilkite cukrų į storadugnį puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite sirupą tris minutes.
  • Reklama
  • Į sirupą supilkite raudonuosius serbentus.
    3. Į sirupą supilkite raudonuosius serbentus.
  • Ten pat supilkite ir juoduosius serbentus.
    4. Ten pat supilkite ir juoduosius serbentus.
  • Reklama
  • Viską užvirkite ir virkite 5 minutes, nugriebdami putas.
    5. Viską užvirkite ir virkite 5 minutes, nugriebdami putas.
  • Paruoštą uogienę išdėliokite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite pastovėti 20 minučių.
    6. Paruoštą uogienę išdėliokite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite pastovėti 20 minučių.
  • Reklama
  • Uogienės stiklainius uždarykite paruoštais sausais dangteliais. Leiskite uogienei visiškai atvėsti.
    7. Uogienės stiklainius uždarykite paruoštais sausais dangteliais. Leiskite uogienei visiškai atvėsti.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai