Uogienė iš juodųjų ir raudonųjų serbentų
4.3 (3 įvertinimai)
2 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Juodieji ir raudonieji serbentai, nors ir tos pačios šeimos, skoniu visiškai skiriasi. O jei juos derinsite ir išvirsite uogienę, gausite skanią, harmoningą uogienę. Stiklainius galite sterilizuoti bet kokiu patogiu būdu, o geležinius dangtelius virti ant vidutinės ugnies 5 minutes. Uogienę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, geriausia rūsyje. Jei uogienė jums per skysta, galite ją sutirštinti pektinu arba gelfix.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Raudonieji serbentai500 gramų
-
Juodieji serbentai500 gramų
-
Cukrus1200 gramų
-
Vanduo150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išrūšiuokite uogas, pašalinkite šakeles, nuplaukite ir visiškai nusausinkite. -
2. Supilkite cukrų į storadugnį puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite sirupą tris minutes. -
Reklama
-
3. Į sirupą supilkite raudonuosius serbentus. -
4. Ten pat supilkite ir juoduosius serbentus. -
Reklama
-
5. Viską užvirkite ir virkite 5 minutes, nugriebdami putas. -
6. Paruoštą uogienę išdėliokite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite pastovėti 20 minučių. -
Reklama
-
7. Uogienės stiklainius uždarykite paruoštais sausais dangteliais. Leiskite uogienei visiškai atvėsti. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















