Uogienė iš juodųjų ir raudonųjų serbentų

Uogienė iš juodųjų ir raudonųjų serbentų

4.3 (3 įvertinimai)

2 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Juodieji ir raudonieji serbentai, nors ir tos pačios šeimos, skoniu visiškai skiriasi. O jei juos derinsite ir išvirsite uogienę, gausite skanią, harmoningą uogienę. Stiklainius galite sterilizuoti bet kokiu patogiu būdu, o geležinius dangtelius virti ant vidutinės ugnies 5 minutes. Uogienę laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, geriausia rūsyje. Jei uogienė jums per skysta, ​​galite ją sutirštinti pektinu arba gelfix.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Raudonieji serbentai
    500 gramų
  • Juodieji serbentai
    500 gramų
  • Cukrus
    1200 gramų
  • Vanduo
    150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išrūšiuokite uogas, pašalinkite šakeles, nuplaukite ir visiškai nusausinkite.
    1. Išrūšiuokite uogas, pašalinkite šakeles, nuplaukite ir visiškai nusausinkite.
  • Supilkite cukrų į storadugnį puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite sirupą tris minutes.
    2. Supilkite cukrų į storadugnį puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite sirupą tris minutes.
  • Reklama
  • Į sirupą supilkite raudonuosius serbentus.
    3. Į sirupą supilkite raudonuosius serbentus.
  • Ten pat supilkite ir juoduosius serbentus.
    4. Ten pat supilkite ir juoduosius serbentus.
  • Reklama
  • Viską užvirkite ir virkite 5 minutes, nugriebdami putas.
    5. Viską užvirkite ir virkite 5 minutes, nugriebdami putas.
  • Paruoštą uogienę išdėliokite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite pastovėti 20 minučių.
    6. Paruoštą uogienę išdėliokite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite pastovėti 20 minučių.
  • Reklama
  • Uogienės stiklainius uždarykite paruoštais sausais dangteliais. Leiskite uogienei visiškai atvėsti.
    7. Uogienės stiklainius uždarykite paruoštais sausais dangteliais. Leiskite uogienei visiškai atvėsti.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai