Traškios ir sūrios lazdelės
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Pagal šį receptą lazdelės išeina labai traškios ir sūrios. Tai idealus užkandis prie mėgstamos televizijos laidos arba prie alaus. Atkreipkite dėmesį į receptą! Jei norite, būsimų lazdelių ruošinius galite pabarstyti sezamo sėklomis arba stambia druska. Šios lazdelės, tiek karštos, tiek šaltos, puikiai traška ir yra labai skanios.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Vanduo150 mililitrų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus80 mililitrų
-
Sezamų sėklos1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Į puodą supilkite vandenį, augalinį aliejų, įberkite druskos. Šį mišinį užvirinkite.
-
Reklama
-
3. Puodą su verdančiu aliejaus mišiniu nukelkite nuo viryklės ir iš karto suberkite visus miltus.
-
4. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Turėtumėte gauti vienalytę, minkštą tešlą, panašią į plastiliną.
-
6. Tešlą iškočiokite plonu, maždaug 2-3 mm storio sluoksniu.
-
Reklama
-
7. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą siauromis, maždaug 5 mm pločio juostelėmis.
-
8. Visas juosteles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos gabaliukus aptepkite plaktu kiaušiniu arba šiltu vandeniu ir gausiai pabarstykite sezamo sėklomis.
-
Reklama
-
9. Lazdeles kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama