Tortas Praha su kondensuotu pienu
5 (4 įvertinimai)
Apie receptą
Neįsivaizduojantiems savo gyvenimo be saldumynų, o ypač be šokoladinių pyragų, siūlau pasilepinti gardžiu tortu. Sodrus skonis, nuostabi išvaizda ir paprastas procesas. Siūlau atkreipti dėmesį į puikų variantą, kaip pasigaminti Prahos tortą su kondensuotu pienu ir kakava. Kremas stebėtinai sodrus, šokoladinis ir kvapnus. Su subtiliais pyragaičiais, kurie tiesiogine prasme tirpsta burnoje, sukuria nuostabų tandemą. Prieš patiekiant tortą galima aptepti šokoladiniu glajumi arba tiesiog apibarstyti kakava. Taip pat pasidalinsiu idėja apie įdomų glajų su abrikosų uogiene. Kulinarinėje taupyklėje toks receptas tikrai netrukdo!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis6 vnt
-
Cukrus150 gramų
-
Miltai115 gramų
-
Sviestas40 gramų
-
Kakava25 gramai
-
Trynys1 vnt (kremas)
-
Vanduo1 šaukštas (kremas)
-
Kondensuotas pienas150 gramų (kremas)
-
Sviestas200 gramų (kremas)
-
Kakava10 gramų (kremas)
-
Abrikosų arba obuolių uogienė2 šaukštai (glazūra)
-
Šokoladas100 gramų (glazūra)
-
Grietinėlė110 mililitrų (glazūra)
-
Sviestas3 arbatiniai šaukšteliai (glazūra)
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia įjunkite orkaitę, leiskite sušilti iki 180 laipsnių. Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su puse cukraus iki baltumo.
-
2. Kiaušinių baltymus išplakite atskirai iki minkštų smailių. Tada toliau plakdami suberkite likusį cukrų.
-
Reklama
-
3. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir kakavą. Išmaišykite. Švelniai sumaišykite baltymus su tryniais, išmaišykite ir persijokite sausus ingredientus.
-
4. Supilkite ištirpintą sviestą, vėl švelniai išmaišykite. Supilkite tešlą į karščiui atsparią formą, padengtą kepimo popieriumi ir pateptą aliejumi, dėkite į orkaitę.
-
Reklama
-
5. Kepkite pyragą (apie pusvalandį, bet laikas priklauso nuo formos dydžio). Tada gerai atvėsinkite ant grotelių.
-
6. Aštriu peiliu pyragą atsargiai perpjaukite į 3 dalis.
-
Reklama
-
7. Norėdami paruošti grietinėlę nedideliame puode, trynį išplakite su vandeniu ir kondensuotu pienu. Kaitinkite ant ugnies nuolat maišydami, bet neužvirinkite. Atskirai išplakite minkštą sviestą iki minkštumo. Supilkite kondensuotą pieną ir kakavą, vėl išplakite. Tortą surinkite aptepdami pyragus kremu.
-
8. Glajui pakaitinkite grietinėlę ir jose ištirpinkite šokoladą bei sviestą. Torto viršų aptepkite abrikosų uogiene ir užpilkite šokoladiniu glajumi. Papildomai galite pabarstyti kakava arba tarkuotu šokoladu.
-
Reklama
-
9. Toks gražuolis. Palikite tortą per naktį, kad jis tinkamai išmirktų. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama