Kečupas iš pomidorų ir obuolių žiemai
4 (4 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Naminis kečupas niekada neprilygsta kečupui iš parduotuvės. Jame nėra tirštiklių, konservantų ir kitų kenksmingų priedų. O kaip gera žiemą atidaryti kečupo indelį! Atkreipkite dėmesį į receptą! Kečupą su pomidorais ir obuoliais virti labai paprasta, tam reikia labai nedaug laiko. O kaip tai padaryti, žiūrėkite nuoseklias recepto instrukcijas. Tikrai bus skanu!
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai1 kilogramas
-
Obuoliai0,5 kilogramo (rūgščios veislės)
-
Saldžiosios paprikos2 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Aitrioji paprika1 vnt
-
Cinamonas0,5 arbatinio šaukštelio
-
Gvazdikėliai3~5 vnt
-
Juodieji pipirai5~7 vnt
-
Kvapieji pipirai5 vnt
-
Actas 9%1 šaukštas
-
Druska1 šaukštas
-
Cukrus2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite dideliais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais obuolius, paprikas, svogūnus.
-
4. Troškinkite visas daržoves apie 20 minučių nuo užvirimo momento, tada susmulkinkite trintuvu.
-
Reklama
-
5. Daržoves sutrinkite kuo smulkiau.
-
6. Susmulkintas daržoves pertrinkite per sietelį.
-
Reklama
-
7. Sutrintą masę vėl dėkite ant ugnies, užvirkite, nuimkite putas. Jei vėl susidaro, virkite dar 5 minutes.
-
8. Į marlės maišelį suvyniokite prieskonius: juoduosius pipirus, kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius. Suriškite siūlu į mazgą.
-
Reklama
-
9. Į padažą pamerkite maišelį su prieskoniais ir su juo virkite, po to nepamirškite išimti.
-
10. Išimkite aitriosios paprikos sėklas ir supjaustykite.
-
Reklama
-
11. Česnaką išspauskite per spaudą, padažą pagardinkite druska, cukrumi, įpilkite acto ir vėl viską kartu virkite.
-
12. Paruoškite stiklainius padažui, išskalaukite juos soda, sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, supilkite į juos karštą kečupą.
-
13. Išpilstę kečupą į stiklainius, uždarykite juos dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite kuo nors šiltu, palikite visiškai atvėsti. Labai skanus ir kvapnus kečupas paruoštas, rekomenduoju virti!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama