Kečupas iš pomidorų ir obuolių žiemai

Kečupas iš pomidorų ir obuolių žiemai

4 (4 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Naminis kečupas niekada neprilygsta kečupui iš parduotuvės. Jame nėra tirštiklių, konservantų ir kitų kenksmingų priedų. O kaip gera žiemą atidaryti kečupo indelį! Atkreipkite dėmesį į receptą! Kečupą su pomidorais ir obuoliais virti labai paprasta, tam reikia labai nedaug laiko. O kaip tai padaryti, žiūrėkite nuoseklias recepto instrukcijas. Tikrai bus skanu!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    1 kilogramas
  • Obuoliai
    0,5 kilogramo (rūgščios veislės)
  • Saldžiosios paprikos
    2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Aitrioji paprika
    1 vnt
  • Cinamonas
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Gvazdikėliai
    3~5 vnt
  • Juodieji pipirai
    5~7 vnt
  • Kvapieji pipirai
    5 vnt
  • Actas 9%
    1 šaukštas
  • Druska
    1 šaukštas
  • Cukrus
    2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite dideliais griežinėliais.
    2. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite dideliais griežinėliais.
  • Reklama
  • Išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais obuolius, paprikas, svogūnus.
    3. Išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais obuolius, paprikas, svogūnus.
  • Troškinkite visas daržoves apie 20 minučių nuo užvirimo momento, tada susmulkinkite trintuvu.
    4. Troškinkite visas daržoves apie 20 minučių nuo užvirimo momento, tada susmulkinkite trintuvu.
  • Reklama
  • Daržoves sutrinkite kuo smulkiau.
    5. Daržoves sutrinkite kuo smulkiau.
  • Susmulkintas daržoves pertrinkite per sietelį.
    6. Susmulkintas daržoves pertrinkite per sietelį.
  • Reklama
  • Sutrintą masę vėl dėkite ant ugnies, užvirkite, nuimkite putas. Jei vėl susidaro, virkite dar 5 minutes.
    7. Sutrintą masę vėl dėkite ant ugnies, užvirkite, nuimkite putas. Jei vėl susidaro, virkite dar 5 minutes.
  • Į marlės maišelį suvyniokite prieskonius: juoduosius pipirus, kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius. Suriškite siūlu į mazgą.
    8. Į marlės maišelį suvyniokite prieskonius: juoduosius pipirus, kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius. Suriškite siūlu į mazgą.
  • Reklama
  • Į padažą pamerkite maišelį su prieskoniais ir su juo virkite, po to nepamirškite išimti.
    9. Į padažą pamerkite maišelį su prieskoniais ir su juo virkite, po to nepamirškite išimti.
  • Išimkite aitriosios paprikos sėklas ir supjaustykite.
    10. Išimkite aitriosios paprikos sėklas ir supjaustykite.
  • Reklama
  • Česnaką išspauskite per spaudą, padažą pagardinkite druska, cukrumi, įpilkite acto ir vėl viską kartu virkite.
    11. Česnaką išspauskite per spaudą, padažą pagardinkite druska, cukrumi, įpilkite acto ir vėl viską kartu virkite.
  • Paruoškite stiklainius padažui, išskalaukite juos soda, sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, supilkite į juos karštą kečupą.
    12. Paruoškite stiklainius padažui, išskalaukite juos soda, sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, supilkite į juos karštą kečupą.
  • Išpilstę kečupą į stiklainius, uždarykite juos dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite kuo nors šiltu, palikite visiškai atv...
    13. Išpilstę kečupą į stiklainius, uždarykite juos dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite kuo nors šiltu, palikite visiškai atvėsti. Labai skanus ir kvapnus kečupas paruoštas, rekomenduoju virti!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai