Tarkuotas obuolių pyragas

Tarkuotas obuolių pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Nuostabus pyragas, kurį daugelis žino nuo vaikystės. Šiandien noriu papasakoti, kaip pasigaminti tarkuotų obuolių pyragą. Jį labai lengva paruošti, tad negaiškime nė minutės! Tešlai paruošti galite naudoti margariną arba, jei pageidaujate, jį pakeisti sviestu. Ingredientų kiekis nurodytas 26 cm skersmens kepimo formai.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    400 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Margarinas
    200 gramų (arba sviesto)
  • Kiaušinių tryniai
    2vnt
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Obuoliai
    2 vnt
  • Kiaušinių baltymai
    2 vnt
  • Cukrus
    100 gramų
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Margarinas (arba sviestas) turi būti ką tik iš šaldytuvo. Nuplaukite obuolius.
    1. Paruoškite ingredientus. Margarinas (arba sviestas) turi būti ką tik iš šaldytuvo. Nuplaukite obuolius.
  • Pirmiausia atsargiai atskirkite dviejų kiaušinių baltymus nuo trynių į skirtingus dubenėlius.
    2. Pirmiausia atsargiai atskirkite dviejų kiaušinių baltymus nuo trynių į skirtingus dubenėlius.
  • Reklama
  • Tada paruoškite tešlą. Sudėkite trynius į dubenį ir suberkite cukrų, padėkite dubenį ant puodo su vandeniu ir užkaiskite vandens vonioje ...
    3. Tada paruoškite tešlą. Sudėkite trynius į dubenį ir suberkite cukrų, padėkite dubenį ant puodo su vandeniu ir užkaiskite vandens vonioje ant vidutinės ugnies. Energingai plakite trynius su cukrumi šluotele, kol cukrus ištirps, ir mišinys pastebimai pašviesės.
  • Į didelį trintuvo dubenį sudėkite atšaldyto margarino arba sviesto kubelius ir suberkite miltus.
    4. Į didelį trintuvo dubenį sudėkite atšaldyto margarino arba sviesto kubelius ir suberkite miltus.
  • Reklama
  • Įjunkite prietaisą ir turėtumėte gauti smulkių trupinių.
    5. Įjunkite prietaisą ir turėtumėte gauti smulkių trupinių.
  • Trupinius iš trintuvo dubens sudėkite į didelį dubenį, suberkite kepimo miltelius ir supilkite trynių mišinį.
    6. Trupinius iš trintuvo dubens sudėkite į didelį dubenį, suberkite kepimo miltelius ir supilkite trynių mišinį.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Visą tešlą padalinkite į 1/3 ir 2/3 dalis. Didesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ...
    7. Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Visą tešlą padalinkite į 1/3 ir 2/3 dalis. Didesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, o mažesniąją dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 15 minučių padėkite į šaldiklį.
  • Paruoškite įdarą. Supilkite kiaušinių baltymus į didelį dubenį ir plakite juos mikseriu iki standžių putų, plakdami įberkite cukraus.
    8. Paruoškite įdarą. Supilkite kiaušinių baltymus į didelį dubenį ir plakite juos mikseriu iki standžių putų, plakdami įberkite cukraus.
  • Reklama
  • Nulupkite obuolius ir supjaustykite minkštimą mažais kubeliais arba stambiai sutarkuokite.
    9. Nulupkite obuolius ir supjaustykite minkštimą mažais kubeliais arba stambiai sutarkuokite.
  • Supjaustytus obuolius sudėkite į dubenį su išplaktais kiaušinių baltymais, įberkite cinamono.
    10. Supjaustytus obuolius sudėkite į dubenį su išplaktais kiaušinių baltymais, įberkite cinamono.
  • Reklama
  • Viską atsargiai išmaišykite mentele. Įdaras paruoštas.
    11. Viską atsargiai išmaišykite mentele. Įdaras paruoštas.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir rankomis suformuokite pyrago pagrindą su 3–4 cm aukščio kraštai...
    12. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir rankomis suformuokite pyrago pagrindą su 3–4 cm aukščio kraštais. Pabaksnokite pagrindą šakute.
  • Visą įdarą sudėkite ant pagrindo, išlygindami šaukštu.
    13. Visą įdarą sudėkite ant pagrindo, išlygindami šaukštu.
  • Reklama
  • Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir sutarkuokite ją stambia tarka, tada sluoksniuokite ant įdaro. Kepkite pyragą iki 180 laipsni...
    14. Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir sutarkuokite ją stambia tarka, tada sluoksniuokite ant įdaro. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
  • Atvėsinkite gatavą pyragą ir patiekite.
    15. Atvėsinkite gatavą pyragą ir patiekite.
  • Skanaus!
    16. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai